Možete li da pretpostavite koliko koštaju Versace revije?

by | 23 Marta, 2019

Finansijski izvještaji kuće Versace izašli su u javnost, a s njima i neke zanimljive činjenice koje mogu rasvijetliti koliko tačno modne kuće ulažu u borbi za profitom.

Tako smo saznali da je Versace u 2017. godini zaradio 668 miliona evra, od čega je 64% prihoda ostvareno iz njihovih vlastitih trgovina dok je ostatak ostvaren kroz druge prodajne kanale.

U samo godinu dana Versace je na modne revije potrošio 9,3 miliona evra, a za snimanja su izdvojili 5,6 miliona evra. Za promociju i oglašavanje su potrošili 21,5 milion evra što je pozamašna cifra za kuću koja najviše zavisi od evropskog tržišta.

Naime, rezultati prodaje u Americi uveliko zaostaju za evropskim što bi se moglo promijeniti sada kada je vlasnik kuće postao Michael Kors koji ima ideju da osnuje vlastitu “verziju” Keringa ili LVMH-a na američkom tržištu.

Podsjetimo se da je Kors platio nevjerovatnih 2,1 milijardi dolara za Versace što je cifra na koju su mnogi slegnuli ramena sumnjajući u isplativost investicije.

Iako je Versace profitirao povratkom trenda 90-ih činjenica je da žive na stalnim reinterpretacijama Giannijevih komada iz prošlosti što je jako nesiguran dugoročni plan.

Jednom kad trend 90-ih splasne, Versace će morati pokazati vlastitu snagu i to ne samo kroz liniju Versace Atelier koju ionako mogu priuštiti holivudske glumice i jako bogate žene.

Izvor: buro247.hr Foto: Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.