Najluksuznija verzija Diorove “Saddle” torbe dolazi s posebnim rukavicama i košta skoro 54.000 KM

by | 5 Maja, 2019

Kim Jones, kreativni direktor Diorove muške linije Dior Homme, na svom je Instagram profilu podijelio ekstravagantan primjerak kultne torbe koja je ponovno osvojila svijet.

Dior je zaradio velik novac na povratku Saddle modela koji je prije skoro 20 godina proslavila Carrie Bradshaw. Danas je Saddle bez sumnje najpopularniji model koji dolazi u svim mogućim kombinacijama materijala i boja.

Pa ipak, Jones je ovu igru odveo korak dalje kada je u sklopu muške pre-fall kolekcije predstavio model od metala ostvaren u saradnji sa 72-godišnjim japanskim umjetnikom Hajimeom Sorayamom.

Podsjetimo se da je ova revija bila održana u Japanu i važi za jednu od najspektakularnijih u istoriji mode. Pistu je krasila skulptura kiborga (koji su inače Sorayamina specijalnost) visoka 11 metara i teška 9.000 kilograma.

Foto: Instagram

Kolekcija je pratila temu s futurističkim modelima i dodacima od kojih je svima za oko zapela upravo ova verzija Saddle torbe.

Jones je na Instagramu najavio da nekoliko odabranih modela ide u prodavnice i to u posebnoj kutiji obloženoj plišem i s pripadajućim rukavicama. Proizvedeno je samo 10 komada, a cijena iznosi nešto više od 26.000 eura.

Kako se ovdje radi o kolekcionarskom primjerku ne sumnjamo da će svih deset modela otići u ruke bogatih Diorovih obožavalaca ili obožavateljki.

Suprotno današnjoj praksi preprodaje čisto sumnjamo da ćete ovaj primjerak pronaći na e-bayju.

Izvor: buro247.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.