Categories Modne vijesti

Najneobičniji katalog u istoriji Victoria’s Secreta

Victoria’s Secret ne odustaje od pokušaja rehabilitacije nakon niza neuspjeha!

Pad prodaje i skandalozno otkazivanje Victoria’s Secret Fashion Showa 2019. natjerali su ih da sagledaju sve greške! I brend je počeo hitno da ih popravlja.

Prvo je potpisan ugovor sa transrodnom manekenkom Valentinom Sampaio – tako da se brend konačno distancirao od rodnih stereotipa.

A sada je Victoria’s Secret objavio novi katalog donjeg veša koji je u osnovi drugačiji od svih prethodnih.

Victoria’s Secret

Naravno, Victoria’s Secret “anđeli” i dalje emituju seksi izgled na fotografijama. Ali u eri feminizma, postao je potpuno drugačiji. Nisu potrebni osmijesi i koketne poze za muškarce – samo ozbiljne, samouvjerene žene u svojoj neodoljivosti.

Victoria’s Secret

Uzgred, promijenio se i sam veš. Ružičasti komadi su potonulu u zaborav: nikoga ne zanima život lutke Barbie u kućici za lutke. Photoshop je minimalno korišćen.

Victoria’s Secret

Victoria’s Secret reklamne kampanje oduvijek su bile poznate po svojoj savršenoj ljepoti: lica i figure modela usavršavani su Photoshopom. U novoj reklamnoj kampanji sve je baš kao kod ljudi: Jasmine Tookes ima strije, zaobljene kukove Taylor Hill, a Romi vidljiv stomačić.

Victoria’s Secret

Zajedno sa tipičnim “anđelima” Candice Swanepoel, Jasmine Tookes, Elsom Hosk i Romee Strijd, učestvovala je Lorena Duran. Ovo je prvi plus size model u istoriji Victoria’s Secret brenda.

Victoria’s Secret
Victoria’s Secret
Victoria’s Secret

Izvor: grazia.rs

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *