Categories Modne vijesti

Najskuplja “plastična” kesa na svijetu

Balenciaga predstavio još jednu bizarnu kolekciju preskupih kesa…

Foto: Instagram

Nakon što je protekle godine već pustio niz skupih kesa-torbi od 1.000 do 2.100 dolara, uključujući all-black predstavljenu u julu i poznatu Frakta torbu (Ikea look alike), Balenciaga ponovno ide korak dalje i proširuje ponudu bizarnih modnih dodataka za one nešto imućnije.

Predstavio je nove tri “Supermarket Shoppers” torbe koje su zamjena za klasične plastične kese (samo što ih nećete platiti 20 pfeniga). Iako su Balenciagi primarna inspiracija bili plastični materijali za ovaj tip torbi, ovaj put su ga izbjegli i umjesto njega koristili luksuznu janjeću kožu, te ćete za ovakav primjerak izdvojiti od 950 do 1.150 dolara.

Naravno, svaka roba ima svog kupca i ne bi se izbacivala na tržište da nema, ali zar je stvarno potrebno pokazivati koliko nam je dubok džep kroz kesu od janjeće kože od 1.150 dolara dok idemo na tržnicu?

Tri kese imaju različite printeve: “The Power of Dreams”, “Europe” i “Double B” logo iznad “EU” natpisa. Svaka kesa dolazi u različitim bojama, od kojih je jedna žuto-bijelo-plavoj kombinaciji, druga u zeleno-zlatnoj, a treća u crveno-crnoj.

Foto: Balenciaga
Foto: Balenciaga
Foto: Balenciaga

Pored “Supermarket Shoppers” kolekcije, Balenciaga je zagrizao i u grunge predstavivši “Graffiti” Luggage kolekciju s grafitima “Couture” i “Collection” u raznim bojama, oslikane na crnoj koži.

Izvor: fashion.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *