Naomi Campbell je modna ikona godine!

by | 23 Marta, 2018

“Crna pantera” svoju će nagradu primiti na svečanoj dodjeli 4. juna, a time će se pridružiti Kate Moss, Rihanni, Beyoncé…

Foto: Promo

Jedna od najpoznatijih svjetskih manekenki i originalni supermodel 90-ih napokon će primiti nagradu koja je kruna njene 30 godina duge karijere. 

“Velika je čast što me CFDA prepoznao kao modnu ikonu godine. Kako sam odrasla u Londonu, na moj stil nevjerojatno su uticali dinamična street kultura i muzička scena. Odrasla sam u modnoj industriji i zauvijek sam zahvalna ikoničkim američkim modnim dizajnerima koji su me podržavali i slavili tokom čitave moje karijere”, izjavila je Naomi Campbell.

47-godišnjakinja je bila ikona u pravom smislu i bez te nagrade, ali prava je čast što ju je Savjet američkih modnih dizajnera, koje dodjeljuje ovu nagradu, i službeno proglasio.

Zločesta djevojka mode bila je prvi tamnoputi model koji je zasjao na francuskoj i ruskoj naslovnici Voguea i magazina Time, tokom svoje karijere nekoliko je puta rušila granice u svijetu mode, a bila je i dugogodišnja muza jednog od najvećih dizajnera, Azzedinea Alaïje.

Foto: Guliver/Getty Images Izvor: buro247.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.