Naomi Campbell prvi put krasi kampanju Vivienne Westwood

by | 5 Februara, 2020

Kada neko spomene Naomi Campbell u istoj rečenici s Vivienne Westwood, prva stvar koje će se mnogi sjetiti je kobna revija legendarne britanske dizajnerice s početka devedesetih kada se Naomi zalelujala i pala na pisti noseći na stopalima cipele s dekadentno visokom platformom. Njen pad publika je tada popratila zvižducima i aplauzom podrške, a jedna od najpopularnijih manekenki našeg vremena čak je i taj nemili događaj uspjela pretvoriti u nezaboravni modni trenutak.

Premda su od tog trenutka na pisti, prije 27 godina, Naomi Campbell i Vivienne Westwood još mnogo puta sarađivale, kampanja za sezonu proljeće/ljeto 2020. prva je kampanja “bake punka” u kojoj se Naomi pojavljuje kao zaštitno lice!

Jedna od najvećih buntovnica među dizajnericama izjavila je kako je za kolekciju bila inspirisana mitologijom, no ono što će obožavaoce lika i djela Naomi Campbell vjerojatno najviše zaintrigirati je fotografija na kojoj supermodel nosi samo šešir od tila i smeđe sandale.

Fotografije, naime, potpisuje legendarni modni fotograf Juergen Teller, a napravljene su u stražnjoj uličici pariškog 18. arondismana, samo s bijelim zidom i nekoliko neonskih svjetala.

Uz predivnu Naomi, u kampanji se pojavljuje i sama Vivienne Westwood, ali i njen suprug, modni dizajner Andreas Kronthaler te model Kandioura Fissourou.

Kampanju prati i pripadajući kratki video, a Campbell je povodom izlaska svoje prve kampanje za Westwood izjavila: “Vjerujem da se sve stvari događaju u svoje vrijeme. Sretna sam što sam mogla biti dio kampanje sa svojih 49 godina. Kada je suđeno, suđeno je…”

Izvor: 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.