Nova naslovnica američkog Voguea kao odgovor na globalnu krizu

by | 15 Maja, 2020

Najpoznatiji modni časopis Vogue proteklog mjeseca poslao je važnu poruku kroz potpuno praznu naslovnu stranicu koja je krasila aprilsko izdanje američkog časopisa, a čini se kako će i mjesec juni proći u znaku globalne pandemije koja je preko noći preokrenula i promijenila stvarnost na koju smo navikli.

Predstojeći, najnoviji broj koji će tek ugledati svjetlo dana u junu naslovljen je simboličnim naslovom “Our Common Thread: Creativity in a Time of Crisis”, a popraćen je fotografijom crvene ruže na bijeloj pozadini. Spomenuta ruža je neobjavljena fotografija Irvinga Penna iz 1970. godine, a ujedno i prva fotografija ”mrtve prirode” koju je Vogue iskoristio u posljednjih 50 godina.

S obzirom na to da je najnoviji broj nastao u potpunosti na daljinu, sadrži mnogo izabranih, najzanimljivijih fotografija, anegdota i naslovnica koje su sakupili redovni saradnici i zvijezde s kojima je Vogue često sarađivao.

Neki od brojnih obuhvaćenih imena su Florence Pugh, Marc Jacobs i Kim Kardashian West čije ćemo priče čitati u rubrici ”Postcards From Home”.

https://www.instagram.com/p/B_UwytMnK1G/?utm_source=ig_embed

“Stvorili smo podsjetnik na ovaj trenutak za sve godine koje tek dolaze; snažan podsjetnik na to kako svakodnevno zanemarujemo čuda svakodnevnog života i radost koju sitnice mogu donijeti”, poručila je Anna Wintour, glavna urednica časopisa koja je u nedavnom razgovoru s poznatom manekenkom Naomi Campbell, u sklopu njenog Youtube showa progovorila o značajnim posljedicama koje će globalna pandemija ostaviti na čitavu modnu industriju.

Ovo nije prvi put da najpoznatiji modni časopis skreće pažnju na, u tom trenutku, mnogo važnije i ozbiljnije teme te ujedno pokazuje kako bez obzira na područje interesa, svako može u datom trenutku reagovati, učestvovati i skretati pažnju na ono što je zaista važno. Najnovije, spomenuto specijalno izdanje časopisa biće dostupno od 23. maja.

Foto: Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.