Organizacija “punijih” žena podnijela tužbu protiv Karla Lagerfelda

by | 31 Oktobra, 2013

Francuska organizacija “punijih” žena podnijela je tužbu protiv slavnog njemačkog dizajnera Karla Lagerfelda nakon njegovih izjava o “povećim”, a posebno o “okruglim” ženama s oblinam, a koje “nemaju šta da traže na modnim pistama”.

'The Glory Of Water' : Karl Lagerfeld's Exhibition

Organizacija “Lijepa, okrugla, seksi i s tim sam OK” optužuje dizajnera Chanela za “klevetničke i diskriminatorske izjave”, dodajući da im je “svega pun kofer”.

“Danas nas vrijeđa on, a ko će to biti sutra?”, pitaju se i upozoravaju da su djevojke nesigurne u sebe i da su pomenuti komentari za njih strašni, posebno kada dolaze od slavnih ljudi.

Betty Aubriere, predsjednica organizacije, konstatuje da “niko ne želi žene s oblinama”, te da diskriminacija punačkih žena i muškaraca polako zahvata društvo i na bezbroj neupadljivih načina, od toga da u filmovma nema slavnih ličnosti koje nose veći konfekcijski broj do diskriminacije na radnom mjestu.

Modna ikona, osamdesetogodišnji dizajner, ima dugu istoriju komentara kojima omalovažava one koji nose veću odjeću od veličine 0 ili 1, pa je tako pjevačicu Adele nazvao “malo predebelom”. Sviđalo mu se i kada je upitao prvu damu SAD Michelle Obamu “da joj nije suknja preuska”, sugerišući da joj je pozadina prevelika, a na Sedmici mode u Tokiju primijetio je da su “Japanci postali veći”.

Izvor: tportal.hr
Foto: Fame

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.