Otvorena prva Reserved radnja u Bosni i Hercegovini

by | 25 Aprila, 2019

Prva RESERVED prodavnica u BiH otvorena je u novootvorenom tržnom centru „Delta Planet“ u Banjaluci. RESERVED je vodeći brand poljske LPP grupacije, s kolekcijama koje prate najnovije modne trendove. Svijet mode nema granica za Reserved: brend crpi inspiraciju sa velikih modnih pista ali i iz hrabrih prijedloga modnih influensera. RESERVED kolekcije objedinjuju ljepotu klasičnog dizajna s originalnim, svježim modnim prijedlozima za određenu sezonu za žene, muškarce i djecu. Kolekcije su dostupne u 23 zemlje – u mreži sa preko 450 prodajnih mjesta, s vodećim prodajnim mjestima u Londonu, Berlinu, Moskvi i TelAvivu.

RESERVED korijeni su u Istočnoj Europi, tačnije u Poljskoj – zemlji koja je oduvijek bila negdje između Istoka i Zapada. Upravo u Gdanjsku – gradu koji se nalazi uz Baltičko more – prije više od 19 godina, mala porodična kompanija kreirala je brend RESERVED.  S ukupnom površinom od 20 m2 prva trgovina bila je veličine prosječne spavaće sobe, a trenutno se otvaraju RESERVED prodajni objekti velikih površina: od 2.500 do gotovo 5.000 m2.

Harmonija stila

U najnovijem ljetnom izdanju Reserved kataloga predstavljeni su likovi koji uronjeni u okolnu pop kulturu oslikavaju romantizam, retro i boho stil. Marokanske izolovane lokacije nisu samo savršena pozadina za kampanju, već i inspiracija za ljetnu kolekciju koju nudi RESERVED. Polazište je bilo bezbrižno idilično raspoloženje, predstavljeno na neuobičajeni način, sa dodatkom tehno stila sa festivala devedesetih. Kao što i priliči RESERVED-u, cijela kampanja je puna multikulturalnih motiva i otuda orijentalni obrasci, etničke reference i stil inspirisan Balkanom. Oslanjanje na tradiciju različitih civilizacija trenutno je snažan globalni trend u modi i pop kulturi, koju prati i RESERVED. I što je moguće bliže prirodi.

 

 

 

Haljine imaju vodeću ulogu u ljetnoj ženskoj kolekciji. Ističu se čipke, romantične i slične ribljim mrežama. Mreže u mnogim oblicima RESERVED dizajneri koriste i u suknjama. Drugi snažni elementi su haljine ukrašene flamenco “volanima” i prugaste tunike. Tie-dye motivi podsjećaju na stil kalifornijskih muzičkih festivala. Bluze i široke pantalone u bakrenim tonovima izgledaju kao da su uzete ravno sa uskih ulica Marakeš tržišta. Zagovornici minimalizma će odobriti viktorijansku čipkastu bluzu, jednostavnu platnenu jaknu ili asimetrični džemper sa jednim rukavom. Kožne torbice koje se nose oko vrata i “bucket” torbe su savršeni dodatak ovoj potpuno nomadskoj kolekciji.

 

Ključna tema muške RESERVED kolekcije su udobni, “oversized” stilovi. Jednostavna i jednobojna odijela u zemljanim tonovima uparena su sa sandalama. Šare predstavljaju važan motiv ove sezone. Retro stil je uglavnom prikazan na košuljama , uparenim sa širokim kratkim hlačama zbog kontrasta. Lanene majice uparene sa prugastim bermudama dodaju krajnje nomadski izgled ljetnoj kolekciji. Kao i u slučaju ženske linije – i ovdje, tie-die otisci su primarno prikazani na Coachellinim majicama.

“Rave” stil koji kao da je uzet direktno sa “techno” festivala devedesetih, boje pustinje, raspoloženje savane. Ova mješavina formira eklektičnu kolekciju RESERVED-a, upotpunjenu ljetnom idilom, koja će savršeno odgovarati kako na ljetovalištu i na izletima u divljini tako i u urbanoj džungli. www.reserved.com

Tekst i foto: PR

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.