Ovog ljeta u fokusu je bilo sve, osim sandala

by | 20 Augusta, 2018

Nekada neizbježnu ljetnu obuću zamijenili su neki neočekivani trendovi.

Sandale su do prije nekoliko godina, uz japanke bile simbol ljeta, a ove sezone stvari su se po tom pitanju iznenadno promijenile.

Brzi pogled na ljetne objave “it” djevojaka na društvenim mrežama pokazuje da ih je u drugi plan bacila vansezonska obuća za šta je, osim influenserki, zaslužna i sama modna industrija, koja je u ljetnu modu odlučila progurati patike, čizme i druge neočekivane trendove.

Donosio vam pregled najpopularnije obuće ovog ljeta:

Robusne patike

Već neko vrijeme su omiljene među “it” djevojkama, koje su ih na proljeće kombinovale s cvijetnim haljinama, odijelima i drugim do sad nespojivim komadima, pa se trend očekivano nastavio i tokom ljeta. Robusne patike zamijenile su čak i obuću za plažu, a vjerujemo da će se njihova dominacija nastaviti i iduće sezone.

Pinterest

Klompe

Drvene klompe i Crocsice takođe su se našle na listi omiljene obuće modnih influenserki ovog ljeta, iako vjerujemo da mnoge od vas o njima nemaju baš najbolje mišljenje. Modna industrija iz sezone u sezonu dokazuje da svaka roba ima svog kupca, a čini se da ih ovi omraženi modeli obuće imaju na pretek.

Pinterest

Čizme

Čizme već odavno nisu rezervisane samo za zimu te ih godinama sve češće viđamo i tokom ljeta. Od kaubojki do čizama iznad koljena, s razlogom su popularne na ljetnim festivalima, a nose se i u svakodnevnim kombinacijama za šetnju gradom ili noćni izlazak. Nismo baš sigurni koliko je u njima udobno tokom ljetnih vrućina, ali poznato je da su žene često spremne patiti zbog mode.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Pinterest

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.