Categories Modne vijesti

Pharrell Williams dizajniraće odjeću za Chanel

Proteklog je vikenda u Singapuru predstavljena je Chanel resort kolekcija 2018/2019, a goste francuske modne kuće je na after partyju zabavljao američki muzičar i producent, inače ambasador Chanela, Pharrell Williams.

Ali, to nije jedina uloga u kojoj je te večeri svestrani kreativac pojavio, već je najavljeno kako će za kuću Chanel kreirati kapsula kolekciju.

Nastupio je, naime, u žutom sweatshirtu ukrašenom zaštitnim znakovima francuskog brenda, poput monograma CC, da bi se na kraju ispostavilo kako je taj komad kreirao sam. Prisjetimo, muzičar je već sarađivao s Chanelom prošle godine kad je redizajnirao model patike Hu brenda adidas i to u čast zatvaranja pariskog lokala Colette.

Ovo će ipak biti ozbiljnija saradnja, dizajneri kuće i Williams radiće zajedno na kolekciji odjeće i modnih dodataka koja će biti predstavljena u proljeće 2019. godine.

Ekskluzivno predstavljanje biće održano Chanelovom butiku u Seulu (29. marta), a kreacije muzičara biće dostupne u odabranim prodavnicama francuske kuće od 4. aprila.

Izvor: Buro247

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *