Plusminus: Ljetna Art.Cut.Different kolekcija za moderne i samosvjesne žene

by | 23 Juna, 2017

Plusminus je BiH modni brand nastao 2015 godine radom i angažmanom produkt dizajnerke Ene Dujmović i grafičara Borisa Majstorovića.

Foto: Edvin Kalić

Ideja koja prati Plusminus je simbioza mode i umjetnosti, tačnije grafike kao crteža i linijskog riješenja. Ono što je specifično u ovom radu jeste da je zadržana tradicionalna tehnika izrade u bakropisu kako bi grafika zadržala svoju teksturu te samim tim autentičnost.

“Ovim pristupom na određen način oživljavamo ovu umjetnost koja lagano izumire poput svih starih zanata, čineči je poželjnom kroz novi medij djelovanja, modu. Eksperiment apliciranja grafike na ovaj način do sada nije zabilježen u svijetu mode i to nas čini drugačijim i prepoznatljivim”, kaže autorski dvojac.

Nova kolekcija za ljeto Art.Cut.Different. prati izvornu ideju realizovanu u osam različitih odjevnih predmeta. U pitanju je mini kolekcija napravljena od prirodnh i laganih materijala, kako je i sama kolekcija zamišljena da bude nosiva u svakodnevnim prilikama.

Lagani pamučni topići i tunike sa grafikama BiH umjetnika Borisa.M. su definitivni “must have” ovog ljeta.

“Ideja koja stoji iza ove kolekcije je preuzimanje već postojućeg crteža i mjenjanje njegove vizure i priče kroz rezanje i uklapanje u krojeve. Time svaka grafika kroz dizajnirani komad doživljava novu interpretaciju same sebe. Iako radimo više serija jednog primjerka, svaki je unikatan jer ga način realizacije čini takvim”, objašnjavaju oni.

Plusminus dizajn namjenjen je urbanim, modernim i samosvjesnim ženama koje cijene umjetnost i ručnu izradu.

“Cilj nam je razviti modnu priču koja iza sebe ima koncept koji je prepoznatljiv, te biti dio jedne generacije koja mijenja svijest i podržava domaću proizvodnju“, poručuju Ena i Boris.

Autor fotografija koja prati kampanju je Edvin Kalić, u ulozi modela našli su se: poznata glumica Amila Terzimehić i model Vanja Ilić; make-up je radila Renata Ponjević, scenografiju Hanna Dujmović. Modeli nose nakit Werkstat studio

Prodajno mjesto gdje možete potražiti Plusminus komade je concept store Bazerdžan u Sarajevu, te online preko Facebook i Instagram stranice Plusminus fashion.

Pogledajte fotografije kolekcije!

TEKST I FOTO: PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.