Počela Demofest groznica

by | 27 Jula, 2011
Press konferencijom danas u podne (27.07.) zvanično je počeo 4. Jelen Demofest, najveći muzički događaj u Banjaluci i u BiH na kojem će publika na tvrđavi Kastel tokom tri dana čuti i vidjeti 24 demo benda, prošlogodišnje prvoplasirane i svjetske zvijezde Kelis, Tricky i Skindred.
 
 
Prvog dana takmičiće se 13 demo bendova koji dolaze iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i BiH.  Za vrijeme glasanja žirija i sabiranja glasova na scenu će stupiti bend Prežderani iz Daruvara, prošlogodišnje treće mjesto, a nakon proglašenja prvih finalista publici će se premijerno predstaviti energična Kelis koja po prvi put dolazi na naše prostore. Afterparty atmosferu zagrijaće Ian Pooley, svjetski poznat DJ. 
Druge večeri publici će se predstaviti 14 demo bendova  iz Srbije, Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore i BiH od koji će tri benda obezbjediti mjesto na finalnoj večeri. Tokom glasanja publici će se predstaviti pirotski bend Kuriri, prošlogodišnje drugo mjesto, a koncertni kraj druge večeri rezervisan je za Trickyja. Nakon njega, za dobru zabavu biće zadužen DJ Andy Ward, velikan svjetske house scene. 
Finalno veče donosi i najviše uzbuđenja, šest najboljih bendova sa dvije takmičarske večeri boriće se za prvu nagaradu festivala vrijednu 7.500 evra – snimanje albuma, produkciju i promociju na kanalu MTV. Drugoplasirani bend dobiće binsku opremu vrijednu 5.000, a trećeplasirani opremu vrijednu 3.000 evra. Osim ovih, žiri će odabrati i najperspektivniji banjalučki bend koji će dobiti nagradu u iznosu od 1.500 evra. Finalna veče rezervisana je i za predstavljanje albuma prvjenca benda Threesome, prošlogodišnjeg pobjednika m Jelen Demofesta. Rezultati glasanja žirija, i pobjednik festivala biće saopšten neposredno prije koncerta roots metal benda Skindred. Drum’n bass ritmovi zatvoriće festival kroz set DJ Big Buda i Neconea.
 
 
Dnevni program obilježiće interaktivna radionica na kojoj će se izrađivati instrumenti, svaki dan od 13 do 17 h na platou ispred DFK, a pored radionice svoju umjetnost predstaviće i strip crtači. Pored crtanja, u Muzičkom pavoljonu večeras će biti otvorena izložba posvećena stripovima. Drugog dana festivala biće predstavljena knjigu pjesama Marka Štromajera, frontmena benda Prežderani u 17h u DFK pubu, a treći dan je rezervisan za promociju albuma benda Threesome i prikazivanje spota koji je produciran od strane prijatelja festivala, muzičke TV kuće MTV u 17h u DFK klubu. 
Ulaznice za sve večeri koštaju 10 KM. Detaljan program festivala možete pronaći na www.jelendemofest.org. 
 
 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.