Pozdrav zelenoj sutrašnjici

by | 22 Jula, 2011
Kozmetička kuća Avon Products, Inc. i ove je godine u više od 50 zemalja svijeta lansirala globalnu inicijativu za zaštitu okoliša Hello Green Tomorrow, koja prikupljanjem sredstava osigurava pošumljavanje ugroženih prašuma Južne Amerike i Indonezije.
Neto prihod od kupovine posebno dizajnirane torbe iz Avonovog kataloga po cijeni od 9,90 KM namijenjen je Avonovom fondu Hello Green Tomorrow, koji će donacije ravnomjerno rasporediti organizacijama The Nature Conservancy i Svjetskom fondu za zaštitu prirode.
„Ulaganje u zajednicu i očuvanje okolišameđu odrednicama su temelji na kojima je ova kompanija osnovana 1886., a danas ih oživljavamoosnaživanjem globalnog pokreta za zaštitu okoliša. Avonova je snaga u mobiliziranju svojih Članova Kluba za rješavanje pitanja od javnog značaja – kao što činimo na području borbe protiv raka dojke i nasilja u porodici, a sada i pošumljavanjem", izjavila je Andrea Jung, predsjednica Uprave Avona. Trenutno se 74 posto Avonovih kataloga štampa u skladu s ovom politikom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.