Prva krupnija manekenka na naslovnici Sport Illustrated magazina

by | 10 Februara, 2015

Magazin Sport Illustrated u svakom izdanju ima editorijal posvećen ženskim kupaćim kostimima koji jači pol željno iščekuje.

esli

Obično su to dugonoge, vitke ljepotice koje neretko nakon pojavljivanju u ovim editorijalima postaju svetske zvezde.

Prošle godine je magazin Sport Illustrated pretrpeo brojne kritike upravo zbog izbora modela kupaćih kostima. Javnost je kritikovala njihov izbor mršave manekenke koja podsjeća na Barbiku. Tada su riješili da promijene svoju politiku.

Na naslovoj stranici ovog popularnog magazina po prvu put našla se žena koja je po fizičkom izgledu mnogo bliža “običnim” ženama. Ona je plus size model, zove se Ashley Graham, ima 28 godina i prelijepa je.

Lijepa Ashley već godinama radi kao model, a najviše uživa u snimanjima koja zahtijevaju skidanje u donje rublje ili kupaće kostime.

“Možete biti lijepe u bilo kojoj veličini, a moj cilj je da pomognem ženama i edukujem ih o toj temu”, izjavila je Ashley.

Ova naslovnica je postala “vruća” tema u medijima širom svijeta. Dok jedni tvrde kako šalje osnažujuću poruku ženama da se ne srame svojih oblina, drugi tvrde kako su magazin i proizvođač kupaćih kostima za punije dame zaradili ozbiljnu svotu novca.

Koje god od ova dva da je tačno, žene sa oblinama se nemaju čega stiditi, a modna industrija sve češće angažuje upravo plus size modele za svoje kampanje.

Izvor: Life Content
Foto: Sport Illustrated

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.