Riccardo Tisci i “Nike”: Zajednička kolekcija obuće

by | 14 Januara, 2014

Ljubitelji patika će neosporno imati poseban razlog za radost… Posebno ako podjednako gaje ljubav i prema modi!

nike-riccardo-tisci-e1389442677108

Naime, kompanija Nike je za svoju sljedeću limited edition kolekciju izabrala kreativnog direktora modne kuće Givenchy, Riccarda Tiscija. Riccardo će raditi na kolekciji pod nazivom Nike RT, koja će sadržati obuću namijenjenu za proljeće 2014. godine, potvrdio je Nike tim.

Nike je do sada sarađivao s velikim brojem sportista, muzičara, umjetnika, međutim Tisci je prva osoba koja dolazi direktno s vrha fashion svijeta.

Međutim, za Tiscija ovo neće predstavljati problem, s obzirom na to da za svoje kreacije često inspiraciju pronalazi u streetwear kulturi, i da su njegove majice i dukserice postale jedan od vodećih trendova. „Za mene Nike predstavlja mnogo toga: moje djetinjstvo, Ameriku“, rekao je Tisci.

Dizajner je posljednjih 16 godina nosio svoj omiljeni par Nike patika, te je to još jedan od razloga zašto je baš on uskočio u čitavu priču.

„Kada su me pozvali, djelovalo mi je tako snažno, tako savršeno za moj DNK. Velika je čast za mene, posebno što nikada nisu sarađivali s nekim direktno iz svijeta mode“, dodao je.

Zvanične fotografije još nisu izašle, ali nam je dizajner dao nagovještaj: „Snažno je, ali ne i preglasno“. Jedino što možemo jeste da se složimo da je kreativni direktor Givenchyja zapravo prava osoba za ovu saradnju!

Izvor: elle.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.