Shash, brend iz Srbije, san je svake ljubiteljice minimalizma

by | 6 Juna, 2019

Brend Shash, vođen vizijom umjetnice Saše Šašić, nedavno je izbacio novu kolekciju pod nazivom Modesty. Brend koji sebe prepoznaje više kao umjetnički projekat nego kao modnu liniju spaja svoju ljubav prema modi i pokretu u umjetničko djelo.

Kreiran je po načelima održivosti i primarni naglasak je na prirodnim materijalima, jednostavnosti i eleganciji koja ne podliježe trendovima.

Osim korištenja prirodnih materijala koji su bio-razgradljivi te ne zagađuju okolinu kada se odbace, Shash neprestano istražuje nove mogućnosti za budućnost.

Sva načela brenda su spojena u kolekciji Modesty koja propitkuje dva različita smjera.

Jedan je vizija profinjenih, jednostavnih i skromnih linija, a drugi jedinstven pristup koji odgovara na pitanje šta simbioza umjetnosti i odijevanja može biti. Osim što može biti glasna i jaka žudnja za pažnjom, ona može biti i suptilna, hrabra i inteligentna, baš kao i detalji sakoa dizajniranog u saradnji s vizualnom umjetnicom Madlenom čiji su jedinstveni crteži skriveni na postavi sakoa.

Pri stvaranju kolekcije Modesty, kao i uvijek, korišteni su samo najkvalitetniji, prirodni i održivi materijali: lyocell i svila. Besprijekorni, udobni materijali od kojih su izrađeni vanvremenski komadi: suknje i haljine A kroja koje obećavaju slobodu pokreta, te sakoi ravnih linija i suptilnih boja koji unose umjetnost u svakodnevni život.

Poseban akcent u kolekciji stavljen je na umjetnost i to kroz crteže koje je za ovu priliku stvorila umjetnica Madlena Dašić, a koji su skriveni na unutrašnjoj strani svilenog sakoa “Simonet”.

[smart-grid]

[/smart-grid]

Izvor: buro247.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.