Categories Modne vijesti

Shudu je nova zvijezda digitalnog / modeling svijeta!

Nakon Lil’ Miquele uspješne influencerice koja ostvaruje saradnje s modnim i beauty brendovima, a uopšete “ne postoji”, društvene mreže iznjedrile su još jednu zvijezdu – supermodela Shudu!

Proglašavaju je jednom od najljepših modela na Instagramu, jedini problem je što ona ne egzistira u stvarnom svijetu. Plod je mašte britanskog fotografa Camerona James-Wilsona, a Shudu na svom Instagram profilu broji već više od 74.000 pratilaca.

Iako postoji samo u kompjuteru svog stvaraoca, ali to je nije spriječilo da ostvari saradnju s Rihanninim brendom Fenty Beauty. Iza jedne objave digitalne manekenke krije se dva dana rada na stvaranju fotografije, ne ubrajajući u to sedmice i sedmice priprema pogotovo ako se radi o objavi koja se izrađuje u saradnji s nekim brendom – na primjer naušnice Oscar de la Renta.

@fentybeauty #profiltrfoundation #shade490 #glossbomb #lipgloss #fentybeauty #3dart . . 📸 @cjw.photo

A post shared by Shudu Gram (@shudu.gram) on

Izgled Shudu inspirisalo je nekoliko žena poput bivšeg modela Alex Wek i holivudske glumice Lupite Nyong’o, a zbog svog izrazito realnog izgleda već su nakon prvih nekoliko postova stigle ponude fotografa koji su je htjeli angažovati za snimanja.

Kad je prije nešto manje od mjesec dana njena fotografija objavljena na profilu brenda Fenty Beauty, izazvala je masu reakcija te engagement koji je iznad prosjeka – do danas je fotografija skupila više od 200.000 lajkova, a brojni komentari sastojali su se od pitanja “ko je ona?”.

Shudu ❤ Nfon . . @nfon.obong . 📸@cjw.photo . #shudu #3dart

A post shared by Shudu Gram (@shudu.gram) on

Bez obzira na rastuću popularnost Shudu je samo umjetnički projekt Britanca koji ne planira pretvoriti u primaran izvor svoje zarade. Osim toga, za portal Highsnobiety izjavio je kako ne vidi mogućnost da njegov supermodel zamijeni stvarne žene koje se bave istim poslom, iz razloga zbog kojeg stvaranje jednog posta uključuje ne samo kreiranje Shudu, već i odjeće i nakita koje nosi, njenog make-upa i frizure, što je dugotrajan i intenzivan proces čak i za 28-godišnjaka koji već godinama radi u modnoj industriji.

Shudu će ostati plod mašte koji pokušava pronaći svoje mjesto u stvarnom svijetu, a njena će posebna ljepota i dalje inspirisati modnu i beauty industriji da prihvati i malo drugačije viđenje modela od onih koje svakodnevno viđamo na naslovnicama magazina.

Flamingo 👛🎀🌸👄 . By @cjw.photo . . #3dart

A post shared by Shudu Gram (@shudu.gram) on

Izvor: buro247.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *