Sony predstavio nove VAIO laptope

by | 2 Novembra, 2012
U multiplexu Cinema City u Sarajevu kompanija Sony organizovala je predstavljanje novih Vaio laptopa serija E i S. Prisutni su po prvi put u Bosni i Hercegovini imali priliku da isprobaju najnovije iz popularne porodice laptopa Vaio, nauče nešto više o tehničkim performansama, ali i uživaju u premijeri najnovijeg filma o James Bondu – "Skyfall", u kojem su zastupljeni i Sony Vaio proizvodi.
Sony Vaio računare možete naći kod ovlaštenih distributera za Bosnu i Hercegovinu: Tehno Mag, Stanić Trade, CT Computers BA, SO-CE BH. Ovom prilikom, Enis Šoškić, National Sales Manager za Bosnu i Hercegovinu u kompaniji Sony (Sony Europe Ltd, Sony Central and Southeast Europe) je istakao: "Sony je osnovan davne 1946. godine te je kroz postepeni razvoj i inovacije postao jedna od najpoznatijih svjetskih marki. Da li u domu, u pokretu ili na poslu, Sony proizvodi su prepoznatljivi po svojoj kvaliteti i dizajnu. Sony takođe predstavlja sinonim za inovaciju u audio-vizuelnoj komunikaciji. Misija Sonyja na globalnom nivou je da bude vodeća kompanija na polju potrošačke elektronike i zabave. Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj poziciji na tržištu, Sony je u kontinuiranoj potrazi za sinergijom svog vrhunskog dizajna i inžinjerstva sa kreativnom stranom svojih uređaja. Ono što Sony čini jedinstvenom tehnološkom kompanijom je upravo intimno razumijevanje kreativnih mogućnosti te tehnoloških inovacija, što ne posjeduje niti jedna druga kompanija. Make believe simbolizuje duh našeg branda."
 
Osnovne karakteristike ove serije laptopa su novi izgled – ‘wrap-around’ dizajn, brzo podizanje sistema iz stanja mirovanja uz Rapid Wake + Eco, velika dodirna pločica (touchpad) koja se može klikati za intuitivnu kontrolu bez tipki, kao i bogat i moćan zvuk uz xLOUD i “Clear Phase” tehnologiju. S druge strane, Sony Vaio serije S namijenjen je poslovnim osobama koje su u potrazi za laptopom koji predstavlja odličnu kombinaciju snage i prenosivosti i koji može savladati zahtjeve i najtežeg radnog dana. VAIO Seriju S karakterizuje tanak dizajn, pa svi modeli jednostavno stanu u putnu torbu i uvijek su pri ruci kada ih zatrebate. Modeli su elegantno oblikovani od čvrstih, ali i laganih materijala kao što su magnezijum ili aluminijum, pa su modeli Serije S jako lagani. Svi modeli S serije imaju slot-in optički pogon i laptop je tanak, a maksimalno se povećava čvrstoća kućišta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.