Uskoro Festival orijentalnog plesa u Banjaluci

by | 4 Decembra, 2012
Internacionalni festival orijentalnog plesa “Awalim” održaće se od 7. do 9. decembra u Domu omladine i Dječijem pozorištu u Banjaluci.
Festivalska vrata će za posjetioce i posjetiteljke biti otvorena u 20 časova. Jedna od organizatorki, Aleksandra Tešanović, rekla je da će takmičenje biti u tri stila orijentalnog plesa. Jedan je klasični egipatski stil, pod kojim se podrazumijevaju svi folklorni stilovi, zatim tribal fusion stil, koji je najmlađi plesni stil orijentalnog plesa i treći je fusion, gdje su dozvoljeni rekviziti za ples, kao i miješanje stilova sa malo modernijom muzikom. Do sada su se prijavile takmičarke iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, te BiH: "Iz Banjaluke je prijavljeno desetak, iz Zagreba oko 15, iz Slovenije i Srbije po troje takmičara. Zainteresovani se mogu prijaviti i na sam dan takmičenja, tako da još nije poznat konačni raspored nastupa", otkrila je Aleksandra Tešanović. Prvi festivalski dan predviđen je za takmičenje, a u subotu je gala šou, kada će plesati svi – instruktori/ke, domaćini/ce, gošće, te pobjednice, pa će svi imati šansu da pokažu koreografiju na velikoj sceni. 
"Gala šou podrazumijeva koreografije koje smo specijalno spremali za festival. Publika će vidjeti instruktore kako plešu, kao i plesače koje nisu imali priliku da vide uživo. Nastupiće i pobjednici festivala kao zvijezde u usponu", dodala je organizatorka. U subotu, drugog dana festivala, od 9 do 17 časova na programu su radionice, koje će voditi Nika Mlakar iz Slovenije i Suzan Frankovič iz SAD-a. Prva će voditi radionicu za senzualni orijent, a druga za tribal fusion sa primjesama flamenka. Treći festivalski dan nastavljaju se radionice, koje će voditi Tanja Mirić, a time se i završava festival. Ulaznica na gala šou, koji se održava u Dječijem pozorištu, koštaće 6 KM, dok će ulaznica za takmičarski program, koji će biti izveden u Domu omladine, koštati 3 KM. Organizatori su naglasili da se radionice posebno plaćaju, a svoje zadovoljstvo su izrazili činjenicom da su sve već rasprodane. Festival će se održati u organizaciji Udruženja građana “Oriana & Oria” i Udruženja građana “Isis”. 
 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.