Categories Modne vijesti

Virginie Viard preuzima Chanel

Virginie Viard, direktorica Chanelovog kreativnog studija preuzeće dužnost koju je dosad obavljao Karl Lagerfeld te će postati nova kreativna direktorica te modne kuće, objavila je uprava Chanela. 

“Suvlasnik kompanije Chanel, Alain Wertheimer zadaću stvaranja povjerio je dosadašnjoj direktorici Chanelovog kreativnog studija i najbližoj Karlovoj saradnici, koja je na toj dužnosti provela više od 30 godina. Ona će biti zadužena za nove kolekcije kroz koje će živjeti ostavština Gabrielle Chanel i Karla Lagerfelda”, stoji u saopštenju kompanije.

Foto: Guliver/Getty Images

Karl Lagerfeld je Virginie Viard rado nazivao “svojom desnom i lijevom rukom”.

“Da je izgubim, bio bih paralizovan”, rekao je svojevremeno.

Upravo se ona u januaru na kraju modne revije u Grand Palaisu naklonila publici i pozdravila je umjesto Lagerfelda koji je, kako su organizatori rekli izostao s događaja jer je bio umoran. U jednom od rijetkih intervjua, koji je dala 2017. časopisu Madame Figaro, Viard je ispričala kako u 3D tehnici pravi skice za svojeg mentora.

“Dugo se poznajemo i vrlo lako pretačem njegove zamisli u skice. Imamo sedam radionica, godišnje osam kolekcija, no Karl sve vodi”, rekla je Viard i usput otkrila da se Karlu obraća s “vi”.

“On je jedina osoba koju tako dobro poznajem, a obraćam joj se sa ‘vi’. I to mi se jako sviđa”, dodala je nova kreativna direktorica kuće Chanel.

Izvor: 24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *