Visoka moda iz tajne bašte

by | 19 Maja, 2015

U novoj kolekciji #ArnelVucic kroz 10 atelijera priča jedinstvenu filozofiju. Kroz kreacije se provlači mnogo romantičnih momenata, razigranost teksture i oblika, i svedenost forme, mnogo mekoće, ali i tražena doza seksipila što ovu kolekciju čine La Femme odom.

Slika9

Linije postoje, mnogo su svedene, mekane i sinhronizovane sa ženskom figurom, forma je također podređena i prati figuru, i konačan cilj je da model nosi kreaciju, a nikako kreacija model(vas).

U cijeloj priči dolaze i momenti razigranosti. Korištenjem trakica i resa haljine dobijaju taj osjećaj razigranosti, 3D efekte i moć transformacije i kretanja. Cijelom kolekcijom se provlači mnogo 3D elemenata, od floralnih oblika, preko resa do 3D tekstura i slojevitosti, a u potpunosti svaki komad nosi odlike couture ateljea, svaki je filozofija, a sveukupno su jedna jedinstvena harmonija.

IMG_0096

Kolekcija je u potpunosti haute couture i satkana je raznim ručnim tehnikama izrade detalja
i komada u cjelosti. Svilene tkanine su poslužile samo kao osnova i sirovina. U kolaboraciji sa fotografom Arminom Čolom kampanja za kolekciju je osmišljena tako da u prvi plan stavi atelijere, jednostavno da pokažemo to šta imamo za reći.

Nude make-up i talasi u kosi su savršeno istakli forme haljina i također misticifirali pomalo cijelu tu priču. Na kraju sve je romantično, ženstveno, a kroz cijelu kompoziciju se provlači malo tog mističnog chic-a kao neki light motiv, a najjasniji primjer se može vidjeti na vjenčanici koja je satkana od pocjepanih traka.

IMG_0041

Kolekcija ima simboličan naziv Secret garden, jer se ne možemo baš tačno sjetiti gdje se
nalazi ta bašta u kojoj su sinkronizovani svi ovi motivi od perja, preko raznog cvijeća, do vuka (krzno), i perli, a da je sve to obojeno ovako lijepim tonovima.

Mlada manekenka Iris Bijedić, bila je savršen odabir za ovu kampanju i na pravi način je prošla kroz cijeli film.

IMG_0079 (2)

IMG_0066

IMG_0024

IMG_0013

Kao i make-up artist Maja Koristović Talović, i frizer Ensar Dervišbegović, koji su na pravi način prepoznali ovu priču.

Collection: Secret garden, Arnel Vucic haute couture
Fotografije: Armin Čolo,
Model: Iris Bijedić,
Make-up: Maja Koristović-Talović,
Hair: Ensar Dervišbegović/Hair With Character

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.