Vrtoglave cifre: Koliko zarađuju svjetski top-modeli…

by | 12 Juna, 2018

Svijet modelinga može se laicima činiti kao glamurozna oaza ispunjena šampanjcima u podne, dizajnerskim cipelama i dekadentnim stanovima na vrhu nebodera na Menhetnu. Realnost je, doduše, ponešto drugačija. Većina modela živi u stanovima (koji nisu na vrhu nebodera) zajedno s još šest drugih djevojaka iz cijelog svijeta, a na nogama nosi patike kupljene još prije tri godine, šampanjac pije rijetko i smišlja načine da joj ovaj put napokon plate za reviju. Istina je da milione zarađuje samo njih par koje se nalaze na vrhu liste. 

Svake godine magazin Forbes objavi listu najplaćenijih modela, a u 2017. je godini na vrh, s 22 miliona zarađenih dolara, zasjela Kendall Jenner, 22-godišnja članica reality porodice Kardashian-Jenner, Insta djevojka i jedna od 15 najpraćenijih zvijezda na društvenim mrežama. Vrijednost Kendall Jenner procjenjuje se na 18 miliona dolara.

Foto: Guliver/Getty Images

Penzionisana manekenka s podužim stažem u nogama, Gisele Bündchen, drugi je najplaćeniji model u 2017. godini s impresivnih 17,5 miliona zarađenih dolara u godini dana. Brazilski super model tokom godina je ostvarila saradnje s brendovima kao što su Versace, Ralph Lauren, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana, Michael Kors, Christian Dior i Victoria's Secret što joj je donijelo ukupnu vrijednost od 360 miliona dolara.

Foto: Guliver/Getty Images

Chrissy Teigen treći je najplaćeniji model u 2017. godini s 13,5 miliona zarađenih dolara. Agent ju je “otkrio” u radnji surferske opreme, a od tinejdžerskih se dana do sad Chrissy se pojavila u brojnim kampanjama za brendove kao što su Billabong, Nike, Gilette, Olay, Nine West i modnim editorijalima Glamour, Cosmopolitan, Esquire i Vogue Italia. Njezina se vrijednost procjenjuje na 10 miliona dolara.

Foto: Guliver/Getty

Adriana Lima četvrti je najplaćeniji model u prošloj godini s 10,5 miliona zarađenih dolara. Najpoznatija je po svom angažmanu kao Victoria's Secret Angel (od 2000. godine), ali pojavila se i u brojnim kampanjama drugih brendova kao što su Vera Wang, Giorgio Armani, Guess, Mossimo, BCBG i Versace. Ove ćemo je godine gledati u filmu Ocean's Eight, a vrijednost joj se procjenjuje na nevjerovatnih 75 miliona dolara.

Foto: Instagram
@adrianalima

Peta na Forbesovoj listi za 2017. godinu je Gigi Hadid koja je prošle godine zaradila 9,5 miliona dolara zahvaljujući vrlo unosim ugovorima s brendovima kao što su Maybeline, Evian, BMW, Versace i Tommy Hilfiger. 22-godišnja je Gigi teška 13 miliona dolara. Njezina je sestra Bella prati u stopu s vrijednosti od 12 miliona dolara što ih čini najtraženijim i najplaćenijim dvojcem u svijetu modelinga.

Foto: Instagram

Izvor: fashion.hr Foto: Guliver/Getty Images, Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.