Categories POKLONI I AKCIJE

Buybook i LJ&Z POKLANJAJU: “Molitva moru” vama na dar // NOVA KNJIGA KHALEDA HOSSEINIJA

Knjiga Khaleda Hosseinija “Molitva moru” inspirisana je tragičnom sudbinom Alana Kurdija, trogodišnjeg sirijskog izbjeglice,  koji se u septembru 2015. utopio u Sredozemnom moru pokušavajući da se domogne sigurnosti Evrope. Bh. izdanje knjige “Molitva moru” objavila  izdavačka kuća Buybook (www.buybook.ba) – a jedan primjerak poklonićemo i vama! Kako možete da je osvojite čitajte na kraju teksta…

U godini Alanove smrti umrlo je ili nestalo još 4.176 osoba, svi u pokušaju da se domognu tog istog cilja.

“S ‘Molitvom moru’ pokušao sam odati počast milionima porodica, poput one Alana Kurdija, koje su razdvojene i prisiljene napustiti svoje domove bježeći od rata i progona”, kazao je autor.

AMBASADOR DOBRE VOLJE: Sam Hosseini je kao dječak bio izbjeglica i odrastao je daleko od svog rodnog Afganistana. To iskustvo razdvajanja i nostalgije daje  edinstvenu emocionalnu snagu njegovim knjigama i bilo je pogon za njegove društveno-socijalne izazove. Hosseini je ambasador dobre volje UNHCR-a, Agencije Ujedinjenih nacija za izbjeglice i osnivač Fondacije Khaled Hosseini, neprofitne organizacije koja pruža humanitarnu pomoć avganistanskom narodu.

U “Molitvi moru”, emocionalno nabijenoj priči, koju prate ilustracije Dana Williamsa, u formi pisma otac pripovijeda svome sinu o opraštanju od doma i opasnostima koje  onosi bijeg.

Sva autorova zarada od prodaje ove knjige odlazi u Fondaciju Khaled Hosseini (www.khaledhosseinifoundation.org) i UNHCR-u, Agencije Ujedinjenih nacija za izbjeglice,  a financiranje hitnih operacija pomoći kako bi izbjeglice širom svijeta imale bolju budućnost (www.unhcr.org/khaled-hosseini)

KAKO DO POKLONA?

Lajkujte ovaj post i podijelite ga na vašem zidu, a u komentaru nam napišite preporuku tj. naslov vaše omiljene knjige! Za sedam dana metodom slučajnog izbora nagradićemo jednu/jednog od vas! Sretno svima!

Priredio: S. Vujanović

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *