Categories POKLONI I AKCIJE, PROMO, Tijelo

LJ&Z i Avon proljetno darivanje: Kako izgleda vaša borba s celulitom?

Celulit predstavlja neprijatnost koja muči mnogo žena. Neke od njih nauče kako da žive s njim, dok one druge istinski ne mogu da ga podnesu. Kako da se efikasno borite protiv celulita?

Foto: Avon

Celulit se obično se pojavi na butinama, zadnjici, ponekad u predjelu ispod stomaka, kao i u gornjim dijelovima ruku. Ovo se dešava kod gotovo 90% svih žena, a krivce za njegovo pojavljivanje treba tražiti u neuravnoteženosti hormonalnog statusa i metaboličkim problemima koji dovode do promjena u potkožnom masnom tkivu.

Tokom zime celulit nam kvari raspoloženje u spavaćoj sobi i na bazenu, međutim, kad dani postanu topliji, i u prilici smo da svijetu oko sebe izložimo znatno veći dio svog tijela, više ga nije moguće zanemariti. Kako da se efikasno borite protiv celulita?

Preduzmite nešto i koža će vam uzvratiti ljepotom!

Anticelulitna kozmetika – šta da odaberete?

Saloni ljepote i ordinacije za estetsku medicinu idu u korak s ovim trendom nudeći kombinaciju krioterapije (medicinska terapija niskim temperaturama) i mezoterapije. Da bi ih isprobali nisu vam potrebna ogromna finansijska sredstva, kao ni neka posebna oprema.

NOVO! AVON WORKS Cooling Active Anticelulitni tretman s efektom hlađenja smanjuje vidljivost čak i uznapredovalog celulita; ujednačava kožu i zateže je poboljšavajući u velikoj mjeri ovo stanje. Formula sa COOLING BURN kompleksom pomaže stimulisanju sagorjevanja masti i umanjuje vidljivost celulita. Redovna upotreba daje efekat mršavljenja i zatezanja, učvršćuje kožu i čini je glatkom. Djeluje s efektom hlađenja – smanjenje temperature pomaže stimulaciji razbijanja masnih ćelija, zahvaljujući čemu se lakše uklanjaju.

Rješenje za žene koje baš i nisu ljubiteljice niskih temperatura mogao bi da bude serum nadahnut mezoterapijom AVON WORKS Cellu Break 5 D sa multi tone kompleksom.

Oba preparata izrazito su djelotvorna, a naročito ako se koriste u kombinaciji s vježbanjem, masažom i pravilnom ishranom.

Ishranom protiv celulita

Anticelulitna ishrana, prije svega, sastoji se od pravilnog hidriranja tijela kojim se omogućava uklanjanje toksina. Osim vode, dobro je da pijete i zeleni čaj. On sadrži polifenole koji igraju važnu ulogu u režimu anticelulitne ishrane. Kad je riječ o hrani, pravila su sasvim jednostavna: u najvećoj mogućoj mjeri smanjite unos svih obrađenih hranjivih namirnica, proizvoda koji se teško vare i soli. I važno je da unosite vlakna: a posebno ona koja su zastupljena u voću i povrću.

Proizvodi koje treba uvrstiti u anticelulitnu ishranu su riba, sokovi od povrća, brokule, žitarice, šparoge, banana… Dobro je konzumirati i kurkumu: jednom sedmično pripremite sebi neko indijsko jelo.

Imajte na umu da su dosljednost, strpljivost i pribjegavanje sveobuhvatnim rješenjima najvažniji činioci u borbi protiv celulita. Ove savjete korisno je sprovoditi u praksi ne samo neposredno pred dolazak proljeća i ljeta, već i tokom cijele godine.

Avon i Ljepota&Zdravlje pripremaju vas za ljeto!

Zajedno krenimo u borbu protiv celulita. Zanima vas kako?

Svake sedmice do kraja aprila predstavljaćemo vam efikasne metode za borbu protiv celulita, a dvije čitateljice naredne subote (21. aprila) nagradićemo novim AVON WORKS Cooling Active Anticelulitnim tretmanom sa efektom hlađenja. Vaš zadatak je da lajkujete i podijelite ovu objavu, te nam kratko opišete način na koji se vi borite protiv “narandžine kore”; raspoloženi smo i za šaljive komentare.

Dvije čitateljice s najzanimljivijim komentarima, po izboru redakcije, nagradićemo ovim tretmanom! Pratite naš portal, Facebook stranice ljepotaizdravlje.ba i AVON, kao i naše instagram profile @avonba i @ljepotaizdravlje – slobodno nas tagujte nas na Facebooku i Instagramu #ljepotaizdravlje #avonbosnaihercegovina #ljzavondarivanje 

Budite jedna od žena kojoj ćemo olakšati borbu protiv celulita ove sezone – sretno svima!

Priredio: S. Vujanović

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *