Categories POKLONI I AKCIJE, PROMO, Tijelo

LJ&Z i Avon proljetno darivanje: Kako izgleda vaša borba s celulitom?

Celulit predstavlja neprijatnost koja muči mnogo žena. Neke od njih nauče kako da žive s njim, dok one druge istinski ne mogu da ga podnesu. Kako da se efikasno borite protiv celulita?

Foto: Avon

Celulit se obično se pojavi na butinama, zadnjici, ponekad u predjelu ispod stomaka, kao i u gornjim dijelovima ruku. Ovo se dešava kod gotovo 90% svih žena, a krivce za njegovo pojavljivanje treba tražiti u neuravnoteženosti hormonalnog statusa i metaboličkim problemima koji dovode do promjena u potkožnom masnom tkivu.

Tokom zime celulit nam kvari raspoloženje u spavaćoj sobi i na bazenu, međutim, kad dani postanu topliji, i u prilici smo da svijetu oko sebe izložimo znatno veći dio svog tijela, više ga nije moguće zanemariti. Kako da se efikasno borite protiv celulita?

Preduzmite nešto i koža će vam uzvratiti ljepotom!

Anticelulitna kozmetika – šta da odaberete?

Saloni ljepote i ordinacije za estetsku medicinu idu u korak s ovim trendom nudeći kombinaciju krioterapije (medicinska terapija niskim temperaturama) i mezoterapije. Da bi ih isprobali nisu vam potrebna ogromna finansijska sredstva, kao ni neka posebna oprema.

NOVO! AVON WORKS Cooling Active Anticelulitni tretman s efektom hlađenja smanjuje vidljivost čak i uznapredovalog celulita; ujednačava kožu i zateže je poboljšavajući u velikoj mjeri ovo stanje. Formula sa COOLING BURN kompleksom pomaže stimulisanju sagorjevanja masti i umanjuje vidljivost celulita. Redovna upotreba daje efekat mršavljenja i zatezanja, učvršćuje kožu i čini je glatkom. Djeluje s efektom hlađenja – smanjenje temperature pomaže stimulaciji razbijanja masnih ćelija, zahvaljujući čemu se lakše uklanjaju.

Rješenje za žene koje baš i nisu ljubiteljice niskih temperatura mogao bi da bude serum nadahnut mezoterapijom AVON WORKS Cellu Break 5 D sa multi tone kompleksom.

Oba preparata izrazito su djelotvorna, a naročito ako se koriste u kombinaciji s vježbanjem, masažom i pravilnom ishranom.

Beauty hit – maderoterapija *masaža “oklagijama”

Maderoterapija ili terapija drvetom je sve popularnija kod nas, a i svijetu. To je jedan oblik masaže koji je razvijen u Kolumbiji, a kod kojeg se za za izvođenje pokreta koriste specijalni masažeri napravljeni isključivo od prirodnog materijala – tačnije od drveta. Iako se uglavnom žene odluče za ovu masažu da bi se riješile celulita, ona je korisna i kod bolova u leđima i generalno za detoks organizma.

Postoji oko 20 drvenih alata za masažu da tako kažemo, a  većina podsjeća modifikovane izrezbarene oklagije i rolere. Odatle često i taj naziv  “masaža oklagijama”. Maderoterapija predstavlja svojevrsnu alternativu regularnoj anticelulit masaži i posebno se preporučuje klijentima koji imaju lokalizovane masne naslage i celulit.

Kako funkcioniše? Ono što masaža okalgijama zapravo radi jeste stimulacija limfnog sistema. Limfni sistem zadužen je za izbacivanje toksina iz našeg tijela. Kad kažemo toksini, mislimo na sve viškove koje smo na ovaj ili onaj način unijeli u organizam, ne samo na neke očigledno štetne i opasne materije. I višak masti i višak šećera i višak aditiva iz hrane takođe ostaju zarobljeni u našem tijelu i zajedno stvaraju masne naslage koje liče na narandžinu koru – celulit. Zato je stimulacija limfnog sistema izuzetno važan korak kada pokušavamo da se riješimo ovog kozmetičkog košmara, a anticelulit masaža oklagijama ima upravo tu ulogu  – ravnomernim, ritmičnim pokretima stimuliše protok limfe. Time se ujedno aktivira metabolizam i organizam počinje da brže radi sam na izbacivanju masnih naslaga, toksina pa i celulita.

Iako je najpopularnija za eliminaciju celulita na nogama i butinama, masažom oklagijama se mogu targetirati različite regije zahvaćene celulitom i može imati različite svrhe. Mnogo terapeuta tvrdi da su očekivani rezultati nakon ovog tretmana dvostruko bolji nego što je slučaj sa klasičnom anticelulit masažom.

Avon i Ljepota&Zdravlje pripremaju vas za ljeto!

Zajedno krenimo u borbu protiv celulita. Zanima vas kako?

Dvije čitateljice u subotu (28. aprila) nagradićemo novim AVON WORKS Cooling Active Anticelulitnim tretmanom sa efektom hlađenja. Vaš zadatak je da lajkujete i podijelite ovu objavu, te nam kratko opišete način na koji se vi borite protiv “narandžine kore”; raspoloženi smo i za šaljive komentare.

Pratite naš portal, Facebook stranice ljepotaizdravlje.ba i AVON, kao i naše instagram profile @avonba i @ljepotaizdravlje – slobodno nas tagujte nas na Facebooku i Instagramu #ljepotaizdravlje #avonbosnaihercegovina #ljzavondarivanje 

Budite jedna od žena kojoj ćemo olakšati borbu protiv celulita ove sezone – sretno svima!

Priredio: S. Vujanović

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *