Categories POKLONI I AKCIJE

LJ&Z i Buybook vam poklanjaju: “Makrobiotičku kuharicu za prevenciju od raka”

Izdavačka kuća “Buybook” i Ljepota&Zdravlje jednu čitateljicu nagradiće “Makrobiotičkom kuharicom za prevenciju od raka” Aveline Kushi i Wendi Esko.

Makrobioticka_1_Mockups

Kuharica je u Buybookovom izdanju izašla krajem prošle godine, a na naš jezik preveo je magistar farmacije Željko Bukvić.

Tradicionalna ishrana zasnovana na integralnim žitaricama, svježem povrću, mahunarkama i drugoj prirodnoj hrani je oduvijek bila u vezi s manjom stopom obolijevanja od raka.

Prehrambene preporuke naučnih krugova sugerišu da uključimo više ovakve hrane u našu ishranu, a da smanjimo hranu bogatu zasićenim mastima, šećerom i holesterolom.

Autorice Aveline Kushi, vodeća ličnost makrobiotičkog pokreta u SAD-u, i Wendy Esko, makrobiotička kulinarska stručnjakinja, zalagale su se za ove prehrambene promjene.

Makrobiotička kuharica za prevenciju od raka pruža lagan i prirodno uravnotežen način ishrane za zdravlje i uživanje.

Kompletni jelovnici za doručak, ručak i večeru (ukupno 21 jelovnik) omogućiće vam da kreirate veoma raznovrsne obroke. Tu se mogu naći i uputstva za uređenje kuhinje i savladavanje osnovnih metoda kuhanja. Osim toga, knjiga nudi mnogo prijedloga za prilagođavanje makrobiotičkih obroka vašim vlastitim ukusima i željama.

Makrobiotička kuharica za prevenciju od raka, takođe, stavlja ishranu u širi kontekst zdravijeg načina života, što uključuje uputstva za prevenciju i kućnu njegu.

KAKO DO POKLONA: Sve što treba je da ostavite komentar ispod ovog posta o vašim zdravim navikama u ishrani, a jedna čitateljica (po izboru redakcije) poklon će dobiti poštom, na kućnu adresu u roku od 60 dana!

TEKST I FOTO: BUYBOOK PR

Author: S. Vujanović

web-urednik

4 komentara

  1. Pravim domaći hljeb od integralnog pšeničnog brašna, kupujem na sajmovima voće i povrće sokove džemove, što se tiče zdravlja više koristim čajeve i biljne sirupe od lijekova imam prijatelja od kojeg kupujem domaća jaja meso ribu jer vjerujem da se barem na taj način zdravije hrane moji ukućani a sada kada imamo malog člana trudim se da svaki dan skuham bebi posebno neko povrće ili čorbicu voće pasiram jer je i to zdravije nego gotove kašice

  2. Prvenstveno razmisljam pozitivno,smijem se jer smijeh je lijek za dusu,tijelo.Jutro je dio dana koji mnogo obecava pa nastojim da mu i povetim paznju,smatram ga temeljem zdravog dana a temelj mora biti cvrst i stabilan.Integralni hljeb sa puterom,solja zelenog caja sa medom i limunom,jabuka ,to je moja formula.Sitnice zivot cine ljepsim a ove sitnice moj dan cine divnim

  3. kao svoje zdrave navike mogu izvojiti slijedece:
    velike kolicine vode tokom cijelog dana, sokovi su cista proslost, ujutro djeca i ja redovno pravimo smoothie,
    za grickalice tokom dana biramo grozdice i orasaste plodove,suhe smokve i datule, kuhamo integralni hljeb i nadam se da sam na pravom putu 😊 ali naravno uvijek se tu moze nesto i dodati pa bi mi ova knjiga bila od velike pomoci kako za mene i moju porodicu tako i za moju majku koja vec se bori s bolescu i pridrzava ishrane.

  4. Pokusavam praviti sve vise domacu hranu i trudim se to i jesti,od kruha do raznih speceraja,slabo da ista kupujemo,osim voca koje naravno ne mozemo nigdje uskladistiti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *