LJ&Z i Nestlé poklanjaju: Za ukusnu i uravnoteženu ishranu – novi THOMY Delight

by | 11 Aprila, 2017

Kompanija Nestlé proširila je asortiman majoneza Thomy novim prelivom Delight, koji je posan, bez glutena i napravljen od pažljivo odabranih sastojaka, zaslužnih za prepoznatljivu teksturu i bogat okus majoneza Thomy.

Foto: Promo

U odnosu na klasičnu majonezu Thomy, Delight sadrži 50% manje masti i 47% manje kalorija.

Thomy Delight napravljen je od svakodnevnih, dobro poznatih sastojaka, dok glavnu notu okusu daje gorušica koja je odličan izvor selena, magnezijuma, omega masnih kiselina, mangana, fosfora, bakra i vitamina B. U novom prelivu Thomy Delight mogu uživati i oni koji su osjetljivi na gluten, kao i svi kojima je bezglutenska ishrana postala sastavnim dijelom života.

Osim ljubiteljima majoneze kojima će biti neizostavan saveznik u kuhinji, Thomy Delight olakšaće posao i gurmanima koji sa strašću provode sate pripremajući specijalitete za najmilije. Naročito će se svidjeti onima koji se ni nakon praznika i praznika ne žele odreći ukusne hrane, istovremeno vodeći računa o uravnoteženoj ishrani.

“Pravilna ishrana može da bude sasvim jednostavna i ukusna, a svaki proizvod može da bude dio uravnotežene ishrane. Masti su vrlo važan izvor energije, a preporučuje se da većinu masnoća unosimo iz biljnih ulja koja ne sadrže zasićene masti. Umaci poput lagane majoneze dobar su izbor s obzirom na to da sadrže znatno manje masti te ih je vrlo lako uklopiti u svakodnevnu ishranu”, izjavila je Nataša Šoštarić, diplomirana iženjerka prehrambene tehnologije, nutricionistica.

Kako biste se uvjerili u bogat okus i užitak koji donosi Thomy Delight, predlažemo kreativne i jednostavne recepte uravnoteženih jela:

Foto: Promo

ROLICE OD PATLIDŽANA

Sastojci:
• 1 malo veći patlidžan
• 8 kašika maslinovog ulja
• 4 čena bijelog luka
• 60 g sitno nasjeckanih oraha
• Pola vezice peršuna
• 2 kašike Thomy Delight preliva

Priprema:
1. Jedan patlidžan uzdužno presijecite na osam dijelova, posolite i ostavite da odstoji oko 20 minuta.
2. Isperite hladnom vodom, osušite i nakon toga premažite svaki komad uljem s gornje i donje stane, ponovno posolite i pecite u pećnici na 200°C oko deset minuta.
3. Svaki komad premažite Thomy Delight prelivom, preko stavite pola čena smrvljenog bijelog luka, sitno nasjeckane orahe i peršun.
4. Uvijte ih i servirajte.

PREDJELO OD TUNJEVINE, GRAHA I SLANUTKA

Sastojci:
• 230g konzerviranog graha
• 100g slanutka
• Konzerva tunnevine
• Pola glavice crvenog luka
• 0,5 dl maslinovog ulja
• 3 kašike crvenog vina
• Kašika senfa
• Vezica peršuna
• Kašičica sušenog origana
• Krupna morska sol i biber
• Thomy Delight preliv

Priprema:
1. U posudi pomiješajte ocijeđeni grah, slanutak, tunjevinu, crveni luk, peršun i maslinovo ulje.
2. Posebno pomiješajte senf s crvenim vinom i miješajući postepeno dodajte ulje.
3. Pripremljeni preliv od vina i senfa prelijte preko predjela, posolite, pobiberite i dobro promiješajte.
4. Servirajte na prepečenom hljebu, dodajte Thomy Delight i pospite origanom.

Kako do poklona?

Nabrojte nam tri recepta u kojima vi korisite prelive s majonezom ili na bazi majoneze, najoriginalnije među vama nagradićeno Thomy Delight-om!
Pobjedice/ke proglašavamo sutra u podne!

TEKST I FOTO: PR

Comments(9)

  1. Maja Tomic kaže:

    U salatu sa pecenim paprikama i bademom, kao preliv za sve vrste pecenih i pojovanih snicli i najdraže… Kao namaz, uz dodatak malo kiselih krastavcica (posebno prija sad u trudnoći ?)!

    Mmmm….

  2. Maja Tomic kaže:

    Thomy majoneza za najukusnije hamburgere.Ruska salata ne moze proci bez thomy majoneze i u kombinaciji sa kecapom pomfrit postaje jako ukusan.

  3. Aida Bilac kaže:

    Salata da majonezom
    Izvrsna za toplije dane koji idu. Brz, ekonomican i zdrav recept:
    Potrebno:
    – 1 kg pileceg filea, 3/4 kg krompira, 4 jaja, limun, peršin, dvije glavice crvenog luka, so i biber, tri kedice Thomy majoneze.
    Priprema:
    Krompir staviti da se kuha, pilece filee u dubokoj tavi staviti da se peku, blago zacinjene s obe strane solju i biberom, luk narezati na ploske,jaja staviti da se skuhaju na tvrdo.
    Skuhan krompir izrezati na ploske u veću zdjelu, dodati isjeckano meso pileceg filea na kockice, dodati očišćena i izrezana na ploske, tvrdo kuhana jaja i majonezu iz tri kesice. Iscijediti sok limuna, dodati so i biber po zelji te eventualno malo bosiljka. Sve nježno promijesati i uzivati u izvrsnom jelu od sastojaka odlično sjedinjenih majonezom. Thomy. Prijatno :).

  4. Edina Huskic kaže:

    umak holandez, krompri salata s jajima, krem pileca salata sa orasima

  5. Aida Bilac kaže:

    A osim navedenog recepta, obavezno pravim i ova dva jela:
    – Junetinu sa sampinjonima i u umaku od majoneze
    – Pohovanu piletinu sa graskom i majonezom.

  6. Anita kaže:

    Volim grilani losos preliti sa mješavinom kefira, majoneze i začinskog bilja, to mi je idealna kombinacija, zatim kuhani krompir preliti sa mjesavinom majoneze, vlasca i kisele pavlake i na kraju grilana puretina i tikvice uz sos od majoneze, kecapa i milerama 🙂 istina je da je majoneza glavna u upotpunjavanju ukusnih obroka 😉

  7. Biljana kaže:

    Uz francusku salatu salatu je neizbježna Thomy Delight majoneza, zatim uz pohovane palačinke – palačinke filovane faširanim mesom prethodno izdinstanim, pa pohovane sa brašnom, jajima, prezlom, serviram je u izdubljenim glavicama crvenog luka, moj treći recept uz koji serviram majonez su presječena kuvana jaja sa sječenim maslinama koja izgledaju kao paukovi a moja djeca ga obožavaju.

  8. Biljana kaže:

    Thomy Delight majonez koristim za francusku salatu, kao i uz pohovane palačinke (pravim ih od običnih palačinki tako što u njih stavljam izdinstano faširano meso pa ih pohujem sa brašnom, jajima i prezlom) – serviram sa majonezom u izdubljenim glavicama crnog luka, a omiljeno jelo sa majonezom je od prepolovljenih kuvanih jaja sa isječenim maslinama tako da liče na pauka 🙂

  9. Melina, Sa kaže:

    1. Čokoladni kolač s majonezom (ima recept na internetu) i fantastičan je, probajte
    2. Grčka punjena jaja (poslije Uskrsa, kad ne znate šta ćete s toliko jaja)
    3. Salata s kikirikijem i majonezom je energetska bomba ali vrijedi svake kalorije.
    Prijatno!

Odgovori na Aida Bilac Poništi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.