Categories POKLONI I AKCIJE

LJ&Z ljetna čitaonica: Poklanjamo triler “Djevojka iz Bruklina” Guillaumea Mussoa

Čitanje nas opušta i zabavlja, ali ne samo to! Istraživanje Univerziteta Yale pokazalo je da ljudi koji nekoliko godina čitaju samo 30 minuta dnevno u prosjeku žive dvije godine duže od osoba koje nisu pročitale ništa! Možda u pretrpanom rasporedu tražite opravdanje zašto ne čitate, ali sada taj izgovor pada u vodu – ljeto je.

Ljepota&Zdravlje i Izdavačko preduzeće “Nova knjiga” iz Podgorice predstavljaju vam deset knjiga koje će vam biti odlično društvo na odmoru… Sve ove naslove možete potražiti na kioscima širom BiH, a mi vam ih i poklanjamo!

Naslovi koji će se naći u prodaji su: 1 STEPSKI VUK, Hermann Hesse; 2 IZBOR, Nicholas Sparks; 3 ČOVJEK PO IMENU UVE, Fredrik Backman; 4 NAPUKLO OGLEDALO, Agatha Christie; 5 POD TUĐIM UTICAJEM, Jane Austen; 6 DJEVOJKA IZ BRUKLINA, Guillaume Musso; 7 SVETAC, SURFER I DIREKTOR, Robin Sharma; POTRAGA ZA ODRI, Sophie  Kinsella; 9 POVRATAK, Erich Maria Remarque; 10 PETI TALAS, Rick Yancey

Šesta knjiga koju vam predstavljamo i koju možete osvojiti je “Djevojka iz Bruklina” čiji autor je Guillaume Musso

 

Ovo je ljubavni triler pun napetosti, nepredvidivosti, tajni iz prošlosti koje će promijeniti život mnogo ljudi. Kritika kaže da roman ima “đavolski dobar zaplet, neodoljive junake i napetost koja raste sa svakom stranicom”.

Sjećam se veoma dobro tog trenutka. Gledali smo u more. Horizont je svjetlucao. Tada me je Ana upitala: “Da sam uradila nešto užasno, da li bi me i dalje volio?”
Šta biste vi odgovorili? Ana je bila žena mog života. Trebalo je da se vjenčamo kroz tri nedjelje. Naravno da bih je volio šta god da je učinila. Bar tako sam mislio, ali ona je drhtavom rukom potražila po svojoj tašni i pružila mi jednu fotografiju. “To sam ja uradila!”
Preneraženo sam posmatrao njenu tajnu i znao da su nam životi zauvijek uzdrmani. U stanju šoka, ustao sam i otišao bez riječi. Kad sam se vratio, bilo je prekasno: Ane više nije bilo. I od tada je tražim…

KAKO DO POKLONA?

Tokom ljeta detaljnije ćemo vam predstaviti svaki od ovih naslova i  jednu/jednog od vas obradovati poklon-knjigom. 

Uz hashtag #ŽelimČitati u komentaru na ovaj post na našoj Facebook stranici tagujte tri prijateljice/lja koji obožavaju knjige!

Uz pomoć stranice Random Picker narednog četvrtka saznaćemo ime dobitnice/ka druge knjige i objaviti detalje o novoj knjizi te započeti novi krug darivanja.

Sretno svima! 

Foto: Guliver/Getty Images, PR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *