POKLON za vas: Mirisna zimska čarolija u kuhinji uz “Kulin” džemove

by | 22 Decembra, 2017

Prve snježne pahulje sa sobom donose miris najljepših sjećanja, drage uspomene, ali i najavljuju svečano vrijeme praznika, darivanja i slatkih iznenađenja. Zimska čarolija posebno oživi u kuhinji i uvijek nas inspiriše na spremanje toplih ukusnih peciva poput kolača, štrudli, kiflica ili pečenog hljeba koji ispunjavaju svaki kutak doma najljepšim mirisom.

Sve što vam treba za najljepšu zimsku idilu i harmoniju okusa i mirisa u vašem domu jesu novi “Kulin” džemovi. Dolaze u pakovanju od 440 g i nekoliko prekrasnih okusa poput, šipka, malina, jagode i višnje, a već s prvim zalogajem otkrićete nježan i profinjen ukus protkan velikim komadićima voća i najfinijijom kremastom teksturom. Ljubitelje vrhunskih užitaka posebno će oduševiti “Kulin” džem od narandže koji će sigurno potaknuti rapsodiju okusa kojoj neće moći odoljeti.

Bilo koji okus ili način pripreme da odaberete, već na prvi zalogaj rađa se trajna ljubavna veza s “Kulin” džemovima.

Za one koji preferiraju zdrave poslastice, sigurno će obradovati i linija niskokaloričnih “Kulin” džemova koji napravljeni od od 100% voća i sa smanjenim udjelom šećera. U čudesnim teglicama od 250 g se krije pet odličnih okusa i to jagoda, malina, višnja, narandža, dok je džem od šljive bez šećera.

Vjerujemo da ne trebate više niti jedan razlog da baš “Kulin” džemovi budu vaš tajni čarobni sastojak u kuhinji bilo da spremate doručak za vaše najdraže ili posebne slatke delicije za vaše prijatelje ili iznenadne goste. Za kraj vam donosimo i vrlo jednostavan recept za kiflice s “Kulin” džemom koji će vam svaki slatki trenutak začiniti osjećajem istinskog zadovoljstva.

Foto: Promo

Kiflice s “Kulin” džemom

Sastojci:

500 g glatkog brašna
250 g putera/maslaca
1 čvrsti jogurt 180 g
malo soli
“Kulin” džem (pakovanje od 440 g)
šećera u prahu za posipanje

Priprema

1. Od brašna i putera omekšanog na sobnoj temperaturi, soli i jogurta zamijesite glatko tijesto. Umotajte ga u prozirnu foliju i  ostavite u frižider da odstoji.
2. Tijesto podjelite na 3 ili 4 dijela u zavisnosti kolike kiflice želite. Svaki dio razvaljati u krug promjera 30  cm. Izrezati na 12 jednakih trouglova. Na početak šireg djela staviti malo “Kulin” džema i umotati u kiflicu. Svaki od trouglova premažite različitim okusom džema, kako biste dobili više različitih okusa. Nakon toga, kiflice složite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni od 12 do 18 minuta. Potrudite se da ostanu bijele boje, dok s donje strane trebaju biti žute.

Kompanija “Bosnaplod” nagradiće jednog čitatelja/čitateljicu ovim slatkim proizvodom!
Lajkujte ovu objavu i u komentaru napišite koja je vaša omiljena poslastica koju spremate s džemom!
Dobitnik/ca će biti proglašena u ponedjeljak metodom slučajnog izbora!
Sretno svima! 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.