Categories Vjenčanje

Legalno vjenčanje posredstvom video-poziva? Moguće je – u Njujorku!

Zbog pandemije koronavirusa koja je čitav svijet potjerala u izolaciju, mnogi su parovi morali promijeniti planove koje su imali kada je riječ o proljetnim i ljetnim vjenčanjima. Pritom su mnogi svoj “najljepši dan u životu” odgodili za neka bolja vremena, a oni koji ipak ne mogu dočekati da ozakone svoju ljubavnu vezu, moći će upriličiti potpuno legalno vjenčanje koristeći popularnu aplikaciju za video pozive.

Na krilima iznenadne popularnosti koju je aplikacijama za video pozive donijela “socijalna distanca”, Zoom, FaceTime i druge slične aplikacije koje ovih sedmica aktivno koristimo kako bismo ostali u kontaktu s prijateljima i porodicom, te održavali poslovne sastanke s kolegama, dobiće, čini se, još jednu namjenu.

Ako vam se baš žuri stupiti u brak s odabranikom svog srca i ne želite čekati izlazak svijeta iz karantina kako biste upriličili zabavu za prijatelje i rodbinu, možda se odgovor na vaše patnje krije u blagodetima modernog doba.

Naime, guverner Njujorka Andrew Cuomo objavio je na svom Twitter profilu kako se parovi mogu legalno vjenčati posredstvom video poziva jer se sveštenicima dopušta obavljanje ceremonija na daljinu, a sve kako zbog slavlja ne bi ugrožavali svoje zdravlje i zdravlje svojih gostiju.

Novi zakon implementiraće se i u dijelovima države Colorado i Ohio, pa u narednim sedmicama možemo očekivati da će se brojna američka vjenčanja održati upravo posredstvom Zooma.

Ako virtuene svadbe postanu standard, možemo biti sasvim sigurni da će svi uzvanici doći, a možda i uštedimo pokoji živac koji bismo izgubili tokom organizacije, a velike sale i ogromne budžete za uređenje, catering, muziku i ostale stavke takođe možemo precrtati.

Čini se da je jedna dnevna soba, ponešto dobre volje i mnogo ljubavi, sasvim dovoljno. I laptop, naravno.

Izvor: elle.hr Foto: Pexels

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *