Categories Trudnoća & porođaj

Šta najčešće guglaju trudnice širom svijeta?

Analiza podataka popularnog pretraživača pokazala je koliko se prioriteti trudnica u nekim zemljama razlikuju, dok su u nekim slučajevima isti, nezavisno od kulture i mjesta stanovanja…

Foto: Gulliver/Thinkstock

Stručnjak za analizu podataka Set Stevens Davidovic uradio je studiju čiji je cilj bio da se utvrdi štao žene najčešće upisuju u “prozorče” pretraživača Google na početku trudnoće.
Prvo što Amerikanke upisuju jeste kako spriječiti stvaranje strija i kako izgubiti kilograme. Engleskinje i Australijanke imaju ista pitanja kao Amerikanke, dok se najčešća pitanja budućih majki iz Indije i Nigerije uglavnom odnose na polne odnose tokom trudnoće.

Za čim žude trudnice?
Sve žene u trudnoći žude za sličnim stvarima, bez obzira na mjesto gdje žive. U Americi najviše žude za sladoledom, slatkišima, voćem i ljutim hranom. Takvo je stanje u većini od 20 analiziranih zemalja.

Smije li trudnica…
Pitanje na Google-u “Smije li trudnica?” uglavnom se završava nekom vrstom hrane ili pića. Međutim, vrsta hrane varira. Amerikanke i Britanke najviše zanima smiju li trudnice da jedu škampe i školjke; Australijanke se pitaju smiju da li da jedu kozji sir; Indijke traže picu, Meksikanke kafu, Špankinje guščiju paštetu i pršut, a Njemice salame i med. Ostali upiti odnose se na to smiju li trudnice da putuju avionom, uzimati tablete protiv bolova i konzumirati alkoholna pića.

Šta žele buduće tate?
Otkriveno je i šta budući očevi prvo upišu u pretraživač, pa tako većina Meksikanaca traga za “pravim riječima ljubavi” i “umirujućim melodijama za trudnice”, dok se zbunjeni Amerikanci najčešće pitaju: “Žena mi je trudna i šta sad da radim?”. Što se naše zemlje tiče, buduće tate uglavnom se raspituju kako da izađu na kraj s promjenama raspoloženja njihovih ljepših polovina, kao i o tome kako da vode ljubav s njima (tokom trudnoće).

Nastavak na sljedećoj strani…

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *