Categories Vaše dijete

Mali i malo veći “muljatori”: 10 stvari koje djeca kriju od roditelja…

Bez obzira na dob, djeca i tinejdžeri su veoma mudri i taktični u skrivanju svojih postupaka od roditelja.

Slijedi “spisak” top deset dječjih / tinejdžerskih tajni:

#1 Zadaća

Djeca često “zaborave” da spomenu da imaju zadaću da bi mogla da se igraju. Obično će priznati da imaju zadaću tek veče prije škole.

#2 Testovi
Ako dijete loše uradi neki test, veoma rijetko će to i priznati roditeljima. Uvijek će pokušati da sakrije test. U slučajevima kad je na testu potreban i potpis roditelja, većina će ih falsifikovati potpis.

#3 Seks

Tinejdžeri skoro nikada neće reći roditeljima kada su imali prvi seksualni odnos.

#4 Maltretiranje

Ako djecu maltretiraju u školi, ona neće uvijek biti spremna to da priznaju roditeljima. Zapravo, većina nasilnika prijeti svojim žrtvama da bi ih ušutkali. Potrebno je obratiti pažnju na znakove nasilja da bi znali da djecu maltretiraju.

#5 Šteta

Ako dijete ili tinejdžer ošteti neku stvar koja nije njihova, skoro nikada neće preuzeti krivicu i reći roditeljima šta su uradili. Većinom će čekati da se malo “ohlade” prije nego im priznaju.

#6 Dečki

Ako djevojka ima dečka, u većini slučajeva će to kriti od roditelja. Ovo je posebno izraženo kad roditelji ne odobravaju ljubavnu vezu.

#7 Izlasci

Stereotip tinejdžera se povezuje s izlascima, ali zanimljivo je da će većina njih glumiti kao da izlasci uopšte ne postoje.

#8 Pušenje

Tinejdžeri uvijek kriju od roditelja da puše.

#9 Gdje su bili

Neki tinejdžeri idu kod prijatelja pod izgovorom da će učiti. Međutim, veliki broj njih završi u izlasku. Zanimljivo je da su djeca, kao i odrasli, osvetoljubiva i znaju da lažu.

#10 Droge

Ilegalna upotreba droge je veoma popularna. Zapravo, svi koji je koriste nikada to neće priznati roditeljima.

Izvor: wall.hr Foto: Pixabay

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *