Categories Vaše dijete

Pampers pomaže odgovoriti na pitanje: Kad promijeniti pelenu?

Imati novorođenče je za svaku ženu period velike sreće i uzbuđenja, ali i period kada vam je više nego ikad potrebna podrška i pomoć. Pampers razumije da je uloga majke ne samo izvanredno i uzbudljivo iskustvo, već i velika odgovornost.

S ciljem pružanja pomoći mladim majkama, Pampers je u liniju pelena Pampers Premium Care s 5 Star Skin Protection inkorporirao indikator vlažnosti (veličine 1-3). Trakica indikatora vlažnosti na peleni se mijenja boju od žute do plave, kada je u dodiru s tečnošću i pomaže mamama ocijeniti kad je vrijeme za promjenu pelene.

Pedijatrica, dr. Verica Mišanović kaže:

“Pampers Premium Care pelene u sebi imaju prozračan vanjski sloj koji dopuštabebinoj koži da normalno diše. Iskustvo pokazuje da pelene sa prozračnim vanjskim slojem i gel matricom smanjuju mogucnost prekomjerne hidracije, što dodatno poboljšava normalno disanje bebine kože. Na taj način, Pampers Preminum Care pomaže u smanjenju rizika nastanka dermatitisa zbog upotrebe pelena, i sličnih pridruženih infekcija.”

Pampers Premium Care ukazuje na neke od prednosti 5 Star Skin Protection:

  • Ultra zaštita od tekućine – Zahvaljujući superupijajućem sloju sa Dry Max gelom, tekućina je zaključana unutra, daleko od bebine kože koja na taj način ostaje suha i zdrava.
  • Ultra prijanjanje – Nove Pampers* Premium Care pelene imaju rastezljive strane koje savršeno pristaju uz stomačić i preklopno pričvršćivanje (veličina 1-2) što bebi omogućava slobodno kretanje.
  • Ultra njega – Novi Premium Care ima sve potrebne elemente da održi kožu bebe suhom i čistom: vanjski sloj koji dopušta koži da diše, jedinstveni sistem upijanja za tečnu stolicu (veličina 1-3) i poseban Aloe Vera losion s hidratizirajućim i zaštitnim efektom.
  • Ultra tanke – Novi Premium je osmišljen pomoću inovativne Dry Max tehnologije. Ona omogućuje najbolju raspodjelu superupijajućeg gela unutar sloja kako bi Premium Care pelena mogla biti i do 20 % tanja i udobnija, istovremeno zadržavajući istu efikasnost u zaštiti bebine kože.
  • Ultra ugodnost – Pampers Premium Care je dizajniran s materijalima mekanim poput pamuka za zaštitu vaše bebe. Sada s novim, mekšim zadnjim slojem za veličine 1 do 4.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *