Categories PROMO

adidas Supercourt: Nezaobilazni modni detalj na ulicama svjetskih metropola

Inspirisan pedesetogodišnjim iskustvom adidas Originals lansirao Home of Classics kolekciju patika

Prije više od 50 godina, poznate adidas Originals bijele kožne patke započele su svoje putovanje kao sportska inovacija budućnosti. Originalno napravljene za košarkaški teren, one su vremenom prevazilazile generacije, stilove i različite kulture da bi danas postale jedinstvena ikona i nezaobilazan modni detalj na ulicama svjetskih metropola.

Kreativcima širom svijeta bijele kožne patike poslužile su kao način izražavanja, ali i kao platno koje bilježi sva njihova različita iskustva i doživljaje. Od sportskih terena, preko modnih pista, do naslovnih strana i ormara širom svijeta – ove patike dobile su jedno potpuno novo kulturološko značenje nakon toliko godina.

Slaveći upravo taj poseban vizuelni identitet koji opstaje decenijama, adidas Originals lansirao je Home of Classics kolekciju patika kojom odaje počast svom nepogrešivom naslijeđu, spajajući deset esencijalnih modela, istovremeno kultnih i savremenih, u jedinstvenu kolekciju.

Priču kolekcije Home of Classics nije oblikovao samo adidas Originals, već i brojni sportisti, muzičari, dizajneri, ikone stila i različitih kultura koje su za sebe, svih ovih godina, birale upravo neke od popularnih belih silueta. Prihvatajući koliko su ljudi daleko odnijeli, ali i koliko će tek odnijeti vanvremenske dizajne popularng brenda, Home of Classics kolekcija nudi kulturno naslijeđe koje je spremno za nove generacije.

Stvorene za teren, adaptirane za ulicu, Home of Classics kolekcija dostupna je BUZZ shopovima širom BiH

Tekst i foto: PR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *