Categories PROMO

Bez obzira imate li osjetljivu kožu ili želite brže potamniti, Olival ima rješenje za ovo ljeto

Dobro nam je poznato kako sunce podstiče lučenje serotonina, popularnog “hormona sreće”, ali i stvaranje tijelu neophodnog vitamina D. Svako od nas je svjedok dobrobiti sunčeve energije koja nam donosi osmijeh na lice, osjećamo se sretnije, imamo više energije za sunčanih dana, već sam pogled kroz prozor u nama budi želju da se opustimo negdje u prirodi ili da jednostavno legnemo na neku plažu i upijamo sunčeve zrake.  Međutim, uz sve dobrobiti, izlaganje suncu mora biti oprezno i uz zaštitu od negativnih efekata sunčevih zraka. Štaviše, zbog štetnog djelovanja na naš organizam, od sunca se moramo štititi svakodnevno, a ne samo za vrijeme odmora na moru ili u planinama. Samo jedan kraći boravak na suncu bez adekvatne zaštite može izazvati niz neugodnosti: od crvenila i nadraženosti kože, do težih stanja.

Izvrstan primjer potpune zaštite omiljena su mlijeka s visokim zaštitnim faktorima iz svima omiljenog Olivala. Olival Sun Milk mlijeka za sunčanje sa zaštitnim faktorom 30 i 50 kombinacija su mineralnih i hemijskih UV filtera te pružaju potpunu zaštitu kože lica i tijela od štetnog UVA i UVB zračenja. Namijenjena su svim tipovima normalne i osjetljive kože, a ekstradjevičansko maslinovo ulje i kakao maslac ostavljaju kožu glatkom i mekom, osiguravaju dodatnu vlagu i pomažu jednolikom tamnjenju. Olival Sun Milk mlijeka su vodootporna, lako se razmazuju, brzo upijaju i ne ostavljaju mastan trag, a ljubiteljice kokosa posebno će oduševit suptilan ljetni miris i bogata, hranjiva tekstura proizvoda.

Ako kožu tijela inače njegujete uljima, s takvom njegom slobodno nastavite i u ljetnim danima. Olival Sun Oilé ulja za sunčanje posebno će vam odgovarati ako ste suhe kože, a pružiće vam pouzdanu zaštitu i bogatu njegu. Dolaze sa zaštitnim faktorima 10, 30 i 50, otporna su na vodu i brzo se upijaju.

Odavno je poznato kako je beta karoten veoma važan za zaštitu kože od UV zračenja, a istovremeno ubrzava i tamnjenje tijekom sunčanja. Poznavajući sve dobrobiti i važnost ovog biljnog pigmenta u kozmetici, u Olivalu su kreirali liniju proizvoda za ubrzano tamnjenje koja je upravo po beta karotenu, najvažnijem sastojku izolovanom iz mrkve dobila i ime – SUPER Mrkva. SUPER Mrkva Pekmez za ubrzano tamnjenje sa zaštitnim faktorom 10 umjereno štiti kožu od UVA i UVB zraka, a SUPER Mrkva Zlatno ulje obogaćeno je česticama zlatnog sjaja koja naglašavaju preplanulost kože. Pekmezi, suho i zlatno ulje iz linije SUPER Mrkva umjereno štite i lagano nijansiraju kožu prirodnim pigmentima te su obogaćeni ugodnim mirisom i uljima koja njeguju i hrane kožu.

Bez obzira koji od ovih proizvoda odabrali, odaberite svoj faktor, zaštite se dok još niste na plaži i to barem pola sata prije sunčanja i uživajte u suncu!

Potražite Olival proizvode u svim dm drogerijama kao i na web shopu: www.olival.ba

Facebook: Olival.Cosmetics

Instagram: olival_cosmetics

Tekst i foto: PR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *