Categories PROMO

Juicy 100 % sokovi

Današnji užurban način života izazov je za održavanje psihofizičkog zdravlja. Važno je brinuti o sebi i zdravlju svoje porodice. To podrazumijeva, između ostalog, i posebnu pažnju pri odabiru namirnica koje unosimo.

Trend zabrinutosti zbog namirnica koje unosimo i svijest o uticaju hrane na zdravlje u porastu je kroz posljednjih nekoliko godina. Sve se više okrećemo zdravijim načinima ishrane te fizičkoj aktivnosti, raste prodaja organskih namirnica, a jedan od glavnih razloga je izmijenjena svijest potrošača. Ne radi se samo o odlučnosti u rješavanju viška kilograma, već zaista o uočavanju činjenice koliko je hrana te ono što unosimo u organizam važno za naše zdravlje.

Šećer i voćni sokovi u centru su pažnje kada se radi o zdravlju. Blagotvorno djelovanje određenih vrsta voćnih sokova na očuvanje zdravlja i njihovu ulogu u borbi s različitim bolestima, već su potvrdile brojne studije.

Pravilo “5 +” odnosno konzumacija pet ili više obroka voća i povrća dnevno, pravilo je koje vrijedi za sve dobne grupe i oba spola. Naučne studije ukazuju na veliku važnost ishrane s obiljem voća i povrća u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, karcinoma i moždanog udara. Ova osobina pripisuje se voću i povrću zbog njihovog jedinstvenog sadržaja antioksidansa, posebno vitamina C, folne kiseline, beta karotena te fitohemikalija i prehrambenih vlakana.

100% prirodni negazirani voćni sok ne sadrži nikakva bojila ni druge aditive. 100% voćni sok ne sadrži dodati šećer i zato predstavlja najbolji izbor među kupovnim voćnim sokovima.

Voćni sokovi zbog svoga sastava koji uključuje vitamine, minerale i različite fitohemikalije, mogu biti vrlo djelotvorna sredstva za jačanje imunološkog sistema i odupiranje raznim infekcijama.

Jedna čaša 100% voćnog soka predstavlja jedan obrok voća te je praktičan izvor vrijednih nutrijenata i tekućine za svaki period života.

Tako je, na primjer, kod djece i adolescenata konzumacija 100% voćnog soka povezana sa postizanjem preporučenog unosa nutrijenata. Štaviše, 100% prirodni sokovi osiguravaju širok spektar nutrijenata kao što je vitamin C i A, folna kiselina i magnezijum. Stručnjaci sugerišu podsticanje djece da manje vrijedne napitke zamjene voćnim sokovima koji su bogati i vrijedni izvori nutrijenata.

Stresan i ubrzan život danas nam ne ostavljaju dovoljno vremena za kvalitetnu ishranu, pa često posežemo za nekvalitetnim obrocima i fast foodom. Zaposleni muškarci, a posebno žene, više nego ikad prije svoj organizam trebaju dodatno zaštititi fitohemikalijama i antioksidansima. Ove tvari štite ćelije od oštećenja uzokovanih nakupljanjem i djelovanjem slobodnih radikala, a na taj način smanjuju rizik nastanka degenerativnih bolesti današnjice. Juicy 100% sokovi obogaćeni su vitaminima i mineralima te predstavljaju svojevrsnu “prvu pomoć” u trenucima u kojima nismo u mogućnosti hranom unijeti sve potrebne nutrijente.

Vaš odabir pića može tijelo obogatiti nutrijentima, a može mu ih i oteti. Svi znamo da nam je dnevno potrebno osam čaša vode, ali se ova preporuka rijetko poštuje. Kofein i alkohol su poznati diuretici, koji prisiljavaju bubrege da izluče veću količinu vode. Takođe, jednako kao i gazirani napitci, loše djeluju na koštanu masu smanjujući apsorpciju kalcijuma. Zato, svakog dana popijte 100% voćni sok ili voćni sok obogaćen vitaminima umjesto gaziranog pića.

Potrebe za vitaminima i mineralima ne mijenjaju se ni u starijoj dobi. Štaviše, unos antioksidansa, kalcija i vitamina D trebao bi biti još viši. Kvalitetan voćni sok dobar je doprinos pravilnoj ishrani osoba starije dobi, a posebno je koristan jer doprinosi ukupnom unosu tekućine koja se često zanemaruje.

Kada govorimo o zdravlju, važnost doručka kao najbitnijeg obroka u danu svima je poznata. Dobar doručak može vam osigurati energiju potrebnu da biste izdržali naporan dan te organizmu osigurati vrijedne nutrijente. Brojne studije pokazuju da su osobe koje redovno konzumiraju kvalitetan jutarnji obrok mnogo aktivnije i produktivnije, kako mentalno tako i tjelesno.

Dobar doručak uključuje mlijeko ili mliječne proizvode kao dobar izvor proteina i kalcijuma, integralna peciva ili pahuljice, kao izvor kompleksnih ugljenih hidrata i voće ili voćni sok kao izvor prehrambenih vlakana te vitamina i minerala.

U najvažnijem dnevnom obroku, doručku, voćni sok može igrati više važnih uloga:

  • voćni sok može organizmu osigurati potrebne vitamine i minerale i tako mu pomoći da zadovolji dnevne potrebe za vrijednim nutrijentima
  • sadržaj vlakana u voćnim sokovima pomaže organizmu u regulisanju probave
  • voćni sok može spriječiti tzv. “jutarnju hipoglikemiju”, odnosno pad nivoa šećera koji može uzrokovati čitav niz fizioloških i tjelesnih simptoma kao što su vrtoglavica, slabost, promjene raspoloženja, bol, anksioznost i depresija

Dnevni unos pet ili više obroka voća i povrća ključ dobroga zdravlja

U tom konteksu spominje se blagotvorno djelovanje na povišen holesterol u krvi, redukciju tjelesne mase, prevenciju kardiovaskularnih i malignih bolesti. 100% voćni sok sadrži iste vitamine, minerale i fitohemikalije kao i svježe voće.

Čaša 100% voćnog soka ujutro već je jedan od pet preporučenih dnevnih obroka voća i povrća. Zašto onda ne bi dan započeli kako treba, čašom voćnog soka?

Sokovi zbog svoga sastava bogatog vitaminima, mineralima i različitim fitokemikalijama, mogu biti vrlo djelotvorna sredstva za jačanje imunološkog sistema i odupiranje raznim infekcijama.

Kozumacija pet obroka voća i povrća dnevno u današnjem užurbanom načinu života mnogima se čini neizvedivom. No, sjetite se da 1 čaša 100% prirodnog soka predstavlja jednu porciju voća. Tako, na primjer, u jednoj čaši 100% prirodnog narančinog soka možete dobiti 40 mg vitamina C, što je zapravo više od polovine dnevne preporučene količine. Takođe, u čaši soka dobićete 25% dnevne preporučene količne folne kiselina i 14% dnevne preporučene količine tiamina (vitamina B1) te značajne količine kalijuma.

Juicy 100% sokovi predstavljaju ono najbolje iz voća. Sadrže isključivo šećere prirodno prisutne u voću, bez dodatih konzervansa i aditiva. Idealan su i praktičan način unosa ključnih nutrijenata u organzam. Čaša 100% Juicy soka predstavlja jedan od pet preporučenih dnevnih voćnih obroka.

Voćne sokove dobro je piti tijekom cijeloga dana jer uz osvježenje i primamljive okuse pomažu u stimulaciji imunološkog sistema, učestvuju u detoksikaciji organizma i zaštiti od štetnih faktora okoline, odnosno, čuvaju vaše zdravlje i održavaju vas vitalnima.

Juicy nudi širok izbor 100% sokova. Tu su već poznati 100% naranča, 100% jabuka, 100% ananas te 100% super bobice. Ovim omiljenim okusima Juicy 100% sokova, pridružuju se i novi Juicy 100% gusti i 100% multivitamin. Oni koji, pak, vole kombinaciju voća i povrća, mogu uživati u izboru Juicy 100% voćno-povrtnih funkcionalnih sokova – Immunity, Detox i Energy. Za one najmlađe, tu je Juicy 100% Kids asortiman s djeci omiljenim okusima gusti, jabuka, jagoda i multi.

Juicy 100% sokovi odličan su i zdrav izbor bogat vitaminima. Već 20 godina, s posebnim fokusom na kvalitetu, Juicy vam nudi ono najbolje iz voća. Uživajte u slasnom i zdravom užitku bez ustručavanja.

Tekst i foto: PR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *