Categories PROMO

Ladies Night: Druženje za Roditeljski kuću

Kraj stare godine obilježili smo na najljepši način, kroz druženje, zakusku, sjajan film i dobra djela koja su ovog puta bila namijenjena za Roditeljsku kuću u Sarajevu.

 

Godinu smo završili glamurozno uz šarmantnog Deda Mraza, ali i humano, jer sav prikupljeni novac od prodaje ulaznica namijenjen je za rad Roditeljske kuće koja mnogo znači kako oboljeloj djeci, tako i njihovim roditeljima koji, vrlo često, na liječenju sa svojim mališanima provode i po nekoliko mjeseci. Sve dame su još jednom pokazale svoju nesebičnost i humanost te kupovinom tombole (2330 KM) pomogle radu ove institucije i Udruženju „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ koje je osnovano u aprilu 2003. godine, a broji preko 400 članova i finansira se isključivo donacijama humanista, kao i brojnim projektima i aktivnostima koje realizuje. Sala Cinema Cityja bila je ispunjena do posljednjeg mjesta i bilo je pravo zadovoljstvo biti dijelom sjajne pozitivne atmosfere koja je vladala tu noć. Prije projekcije filma „Madame“ prisutne dame pozdravile su začetnice projekta Andrea Vujošević i Suzana Šačić, te im poželjele još jednu uspješnu godinu, a posebno su se zahvalile svim prijateljima koji su podržali Roditeljsku kuću među kojima su Delila Memić ispred građevinske firme ChenCo koja se odrekla novčane nagrade (2642,16 KM) za svoje radove. Posebnu zahvalu dobile su i Ines Kunovac ispred magazina Ljepota&Zdravlje i Dženita Arifović koje su pratile i podržavale Ladies Night od samog početka. Obzirom da je akcenat večeri bio pozitivna priča o Roditeljskoj kući publici su se obratile i blogerica Neira Kamerić koja je preživjela rak i danas volontira u ovoj instituciji, kao i majka Atifa Buldić Bešić koja se sa svojom djevojčicom još uvijek bori sa ovom opakom bolesti i trenutno dane provodi u Roditeljskoj kući. Svoju podršku ovoj pozitivnoj priči pružila je poznata bh. modna dizajnerica Jasna Hadžimehmedović-Bekrić koja je bila jedan od donatora humanitarne tombole, a sve dame su mogle vidjeti mali dio njene nove kolekcije na predivnim domaćicama druženja Andrei i Suzani.

Svi koji su svoju sreću okušali u humanitarnoj tomboli dobili su vrijedne poklone našeg glavnog partnera, brenda Kozmetika Afrodita, kao i mnogobrojnih prijatelja projekta koji su nesebično pružili podršku i bili dijelom ove pozitivne priče. Ovim putem se još jednom zahvaljujemo na svim divnim druženjima tokom protekle tri godine i hvala vam što smo zajedničkim snagama učinili dobro djelo i poslali osmijeh tamo gdje on najviše vrijedi.  Takođe, zahvaljujemo se partnerima projekta Ladies Night koji su obezbijedili poklone za tombolu, kao i Cinema Cityju za predivnu organizaciju ovog jedinstvenog druženja.

Pripremila: Ines Kunovac Foto: Mirnes Mašić (ekskluziva.ba), Cinema City

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *