Categories PROMO

Podravka donirala 50.000 KM bolnicama u BiH

U sklopu svog društveno odgovornog poslovanja, Podravka u Bosni i Hercegovini nastavlja pružati podršku zajednicama u kojima posluje. Pozivajući na solidarnost i humanost, u okviru svoga odgovora na situaciju nastalu pandemijom COVID-19 svoju podršku u borbi protiv virusa, ukupne vrijednosti 50.000 KM – novčanim donacijama i donacijama u prehrambenim proizvodima za bolničke kuhinje, uputila je zdravstvenim ustanovama širom BiH.

Ovim aktivnostima su obuhvaćene: JU Kantonalna bolnica Dr Irfan Ljubijankić Bihać, JU Kantonalna bolnica Zenica, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, Sveučilišna klinička bolnica Mostar, JZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, te JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Dodatnih 195 prehrambenih paketa Podravkinih proizvoda upućeno je i udruženju Pomozi.ba koje dalje distribuirara donaciju onima kojima je to najpotrebitije. Pojačanim intenzitetom i uvećanjem u vrijednosti od 15.000 KM nastavlja se i redovna podrška za 25 javnih kuhinja, humanitarnih udruženja i organizacija koje se brinu o najpotrebitijima, sa kojima Podravka ima redovnu saradnju.

Podravka u BiH ovom prilikom iskazuje ogromnu zahvalnost svim ljekarima i medicinskom osoblju na požrtvovanom radu u teškoj i izazovnoj borbi s pandemijom. Podravka šalje poruku #OstaniDoma, i poziva sve građane Bosne i Hercegovine da ostanu u kućama, brinu o svojem i zdravlju svojih najbližih, pa tako i o zdravlju svojih sugrađana i očuvanju našega zdravstvenog sitema.

Podravka će nastaviti pružati podršku u zajednicama u kojima posluje kroz redovne aktivnosti, te u okviru svojega društveno odgovornog poslovanja nastaviti pomagati najpotrebitijima.

Tekst i foto: PR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *