Categories PROMO

Preko Sparkasse Bank na jednogodišnji studij ili praksu u Austriji

Studenti ekonomskih, pravnih i tehničkih fakulteta iz Bosne i Hercegovine i ove godine se mogu prijaviti na program stipendiranja “Best of South East”, koji sprovodi Sparkasse Bank BiH u saradnji sa austrijskom matičnom kućom Steiermärkische Sparkasse i Univerzitetom Graz.

“Best of South East” je program stipendiranja u okviru kojeg talentovani studenti i diplomanti pravnog, ekonomskog ili tehničkog usmjerenja iz BiH mogu otići na jednogodišnji studij na nekom od fakulteta Karl-Franzens-Univerziteta u Grazu te radnu praksu u najvećoj regionalnoj banci na Jugu Austrije Steiermärkische Sparkasse.

Cilj jednogodišnjeg programa stipeniranja koji uključuje troškove školarine, smještaja i mjesečnog džeparca, je ponuditi studentima mogućnost sticanja internacionalnog iskustva, produbljivanja znanja i osnaživanja za budući poslovni život. Stipendija “Best of South East” dodjeljuje se studentima mlađim od 27 godina s vrlo dobrim ocjenama te izraženim osobinama kao što su predanost, razvijene komunikacijske vještine, analitičko i praktično ekonomsko razmišljanje te dobro poznavanje engleskog i njemačkog jezika.

U sklopu programa dodjeljuju se i stipendije za studente tehničkih fakulteta u partnerstvu s Tehničkim fakultetom u Grazu, studente geologije/metalurgije u partnerstvu s Rudarskim fakultetom u Loebenu, te studente umjetničkih akademija – preddiplomski i diplomski studij s praksom u Operi u Grazu i/ili Muzičkom društvu Štajerske u partnerstvu sa Fakultetom za muziku i izvedbene umjetnosti u Grazu.

Za program se aplicira direktno u Univerzitetu Graz odnosno pojedinačnim fakultetima, a sve informacije istaknute su na OVOM LINKU!

Tekst i foto: PR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *