Categories PROMO

Under Armour oprema – pravi izbor za sve aktivne sportiste i rekreativce

Bilo da trenirate svaki dan aktivno ili samo rekreativno, bićete saglasni da je u oba slučaja, za ugodan trening neophodna udobna oprema. Osim udobnosti, bitan je i kvalitet, jer vjerujemo da ste već naučili da je bitnije da opremu birate na osnovu kvaliteta, a ne toliko na osnovu izgleda.

Ako ste među onima koji opremu biraju na osnovu gore pomenutih parametara, onda će za vas pravi izbor biti Under Armour Shop

Under Armour kao brend prije svega fokusiran je na najsavremeniju proizvodnju i dizajn, sa ciljem da osnaži sportiste širom svijeta, svim ljubiteljima treninga ponudi vrhunsku opremu i pomogne im da budu još bolji i jači, a postavljeni ciljevi ostvariviji. Under Armour kolekcije namijenjene su muškarcima i ženama, a postoje i one namijenjene najmlađima.

Foto: Promo

Pitali smo istaknute CrossFit trenere koliko je važan kvalitet opreme za trening

Da je ova oprema kvalitetna, potvrdili su i Ksenija Kecman i Đorđe Đurić, istaknuti CrossFit treneri i učesnici na najvećem i najprestižnijem CrossFit takmičenju – CrossFit Games, a i nosioci titule “The Fittest in BiH”.

Kecman je kazala da CrossFit predstavlja community, te da je u grupi većini ljudi lakše trenirati jer se tako lakše uči, a i napore je lakše izdržati.

“Nama trenerima je bitno da trening bude organizovan i da se svi pokreti pravilno izvode. Biti dio jednog zdravog i sa zdravim ciljem okupljenog društva je danas privilegija”, pojasnila je Kecman.

Foto: Promo

Šta je CrossFit?

Đurić sa druge strane ističe da je CrossFit efikasna disciplina jer predstavlja kombinaciju dizanja tegova, gimnastike, kardio vježbi i vježbi sa raznim slobodnim rekvizitima uz koje možete naučiti kako pravilno da se krećete i izvodite pokrete sa sopstvenom težinom i dodatnim opterećenjem.

Kaže da, ukoliko ovo redovno upražnjavate, kao posljedica će se javiti poboljšanje snage, eksplozivnosti, izdržljivosti, koordinacije i mnogih drugih komponenti fizičke spremnosti, a sve to će vam omogućiti lakše kretanje u svakodnevnom životu i još bolji osjećaj.

Na pitanje kako izgleda jedan njihov trening Ksenija i Đorđe su nam dali sličan odgovor. Kažu da trening uvijek započinju dobrim zagrijavanjem i pripremom organizma za napore koji im predstoje.

Vježbanje bi svima trebalo da bude prioritet

Na pitanje koliko vremena je potrebno da se stekne rutina i da se na trening odlazi sa osmijehom, Kecman kaže da bi vježbanje svima trebalo da bude prioritet.

“A, da bi stekli rutinu odlaska na trening potrebno je da pronađete odgovarajuću fizičku akitvnost. Zadajte sebi neki cilj, budite uporni i gurajte preko svojih granica. Kada osjetite za šta je tijelo stvoreno i šta sve zapravo možete, na svaki sljedeći trening odlazite sa osmijehom”, objasnila je Kecman.

Đurić kaže da je najvažnije pokrenuti se i postaviti sebi određeni cilj, jer je naše tijelo predviđeno da se kreće.

Foto: Promo

“Sve će da postane lakše i da dobije smisao onog trenutka kada shvatite za šta ste sve sposobni i koliko prostora za napredak postoji kod svakog od nas”, objasnio je Đurić.

Njih dvoje smo pitali smo koliko je važno da oprema za trening bude kvalitetna i zbog čega.

Za svaki trening postoji odgovarajuća oprema

Kecman je kazala da za svaki trening postoji odgovarajuća oprema. Odjeća za trening treba da bude dovoljno udobna da možeš da odradiš sve vježbe.

“Ako vam ponestane motivacije, možda će par dobrih patika učiniti vaš trening kvalitetnijim i zanimljivijim. Čudno je kako mozak reaguje na takve stvari, ali treba uvijek tražiti neke nove izvore motivacije”, istakla je Kecman.

Foto: Promo

Važna odobna obuća i odjeća

Đurić naglašava da bi iskoristili svoj maksimum jako je bitno da pri svakom treningu nosimo obuću i odjeću u kojoj se osjećamo udobno, a koja nas uz to i ne ograničava.

“U mom slučaju je u pitanju Under Armour oprema koja mi pruža najviše podrške kako tokom treninga tako i za vrijeme odmora od istog. Kvalitet se prepoznaje već prilikom prvog probavanja. Kada obujete patike ili obučete nešto za trening shvatićete da li to treba da se nađe u vašem ormaru. Važno je da je odjeća dovoljno elastična da vas ne ometa u pokretu. Zbog svega toga naš izbor upravo jeste sportska oprema brenda Under Armour”, zaključio je Đurić.

Foto: Promo

Kecman kaže da joj je kod odabira opreme, bitna udobnost i navodi “možete izgledati super i utegnuto ali ako se osjećate užasno, to stvarno ne vrijedi”, zaključila je ona.

“Srećom Đorđe i ja samo pronašli brend koji je savršena kombinacija kvaliteta, ali i modernog i svakako autentičnog izgleda, a koji je to brend koji mi preferiramo i više je nego očigledno”, navela je Kecman.

Koji dio opreme mora biti kvalitetan

“Po mom mišljenju, obuća je ono što mora da bude kvalitetno. Prvo to pa onda sve ostalo. Patike za CrossFit treba da imaju ravniji i tvrđi đon, te da se lako prilagođavaju stopalu. Sa ovakvim patikama imaćemo stabilnost kod izvođenja vježbi sa raznim rekvizitima i dodatnim opterećenjima”, istakao je Đurić.

Kecman je dodala da osim valitetnih patika, voli da imam dobre helanke koje se ne provide, da su vesele i šarene baš kao sa slike.

Ovu opremu možete pronaći u Under Armour Shop koji je otvoren u Tržnom centru Delta Planet u martu ove godine.

Tekst i foto: Promo

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *