Categories PROMO

Unikatna “La Luna” kolekcija Zlatarne Celje: Vrhunski nakit za smjele dame!

Zlatni polumjesec, iz kojeg klizi tamni plašt noći i zvijezda, prikazuje rođenje prve četvrtine mjeseca koja predstavlja buđenje vladavine nad noćnim nebom. Cikličnost mjesečevih mjena od mladog mjeseca do punog mjeseca povezana je sa ženom i njenim tijelom, a polumjesec kao znak plodnosti sa životom i smrću. Kolekcija nakita La Luna zove ka buđenju snažne, u svijetu sve jače ženske energije.

Nakit iz kompleta La Luna namenjen je smjelim ženama koje se, uprkos utkanosti u brzi tok života, sve češće zagledaju u magično noćno nebo i trude se da dan za danom zadrže dodir sa ženom u sebi.

Ogrlica koja se može nositi s privjeskom zvijezde na leđima ili dekolteu

Komadi nakita su sastavljeni od mjeseca koji sija u žutom zlatu i od crne noći sa plavim safirima i crnim dijamantima u koju je mjesec zagnjuren u svom sjaju.

Prsten koji s Mjesečevim rubom elegantno obavija prst

Mjesec je kroz istoriju prikazivan kao nebesko tijelo koje je vladar noći. Svojim tajnovitim kretanjem Mjesec je kao vladar noći tkao mnoge mitove i rituale širom svijeta. Amblem polumjeseca je jedan od najstarijih u istoriji čovječanstva, a njegov grafički prikaz datira još od vremena Vavilona, pa i ranije. Pritom Mjesec ima u mnogim religijama različita značenja, od obilježja plodnosti do simbola božijih smjernica na životnom putu.

Naušnice u obliku zvijezda

Zlatarna Celje još od 1844. godine diktira modne trendove u oblikovanju nakita. Vrijednost i značaj ove robne marke se zasniva na vrhunskom dizajnu i visokom kvalitetu zlatarskih majstora, koji tradiciju ručne izrade nadgrađuju modernom tehnologijom.

Manja jednostavnija ogrlica

Kolekcija La Luna sastoji se od unikatnih proizvoda u okviru ograničene serije od 99 komada. Oblikovala ju je Désirée Kolarec, a pripremio je kolektiv stručnjaka Zlatarne Celje. Svaki komad je unikat, jer se većinski dio obrade i dalje odvija ručno.

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *