Categories PROMO

Vanya Panayotova nova generalna direktorica L’Oréal Adria-Balkan

Vanya Panayotova imenovana je novom generalnom direktoricom kompanije L’Oréal u Hrvatskoj i tu ulogu preuzeće početkom marta 2020. Osim Hrvatske, Panayotova će još biti zadužena za osam tržišta u Adria-Balkan regiji*. Na toj funkciji zamijeniće Brigitte Streller, koja će preuzeti nove odgovornosti u Grupi L’Oréal, nakon 15 godina vođenja istoimenih tržišta.

Vanya Panayotova trenutno je generalna direktorica kompanije L’Oréal u Rumuniji i njene će se odgovornosti sada proširiti i na tržišta Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Albanije, Kosova i Crne Gore.

Vanya ima bugarsko državljanstvo i bogato dvadesetogodišnje iskustvo rada u sektoru robe široke potrošnje, kao i impresivnu karijeru u vođenju međunarodnih kompanija i velikih trgovačkih društava. Započela je svoju karijeru u kompaniji Procter & Gamble, a zatim prešla u Mondelez International, gdje je napredovala radeći na tržištima istočne Evrope, Afrike i Bliskog istoka. U Rumuniju je došla 2017. kao generalna direktorica hrvatske kompanije Orbico, a 2018. pridružila se Grupi L’Oréal na poziciji generalne direktorice za Rumuniju. Kao uspješna liderka s ogromnim znanjem o državama regije Adrije i Balkana, Vanya će povezati uspješnost obje podružnice kako bi postigla kontinuiran i ubrzan rast tržišnog udjela u svim državama za koje je sada zadužena.

Vanya Panayotova je izjavila: “Zaista sam uzbuđena zbog zajedničke budućnosti s L’Oréalom Adria-Balkan i sretna sam što mi je dodijeljeno vodstvo ovog izvrsnog, vrlo motivisanog tima. Radujem se našem zajedničkom doprinosu misiji kompanije – pružanju ljepote svima širom ovog regiona”.

Brigitte Streller nastaviće svoju uspješnu karijeru kao generalna direktorica L’Oreala za tržišta Češke, Mađarske i Slovačke. Imenovana generalnom direktoricom za tržišta Balkana 2004, potom i tržišta Adrie 2010. te s direktnom odgovornošću za stvaranje ispostava kompanija L’Oréal u Srbiji i Bugarskoj, Brigitte je uspješno vodila grupu tržišta Adria-Balkan, čime se L’Oréal pozicionirao kao neosporno vodeća kompanija u industriji ljepote u ovom regionu.

Prenos zaduženja s Brigitte Streller na Vanyu Panayotovu trenutno je u toku, a promjene će stupiti na snagu 1. marta 2020.

*L’Oréal je na lokalnim tržištima prisutan pod imenom L’Oréal Adria-Balkan. Struktura kompanije obuhvata tri podružnice – L’Oréal Adria (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina te izvozna tržišta Sjeverne Makedonije, Albanije, Kosova i Crne Gore, L’Oréal Balkan (Srbija) i L’Oréal Bulgaria (Bugarska). L’Oréal Adria-Balkan izravno upravlja s 22 robne marke kompanije L’Oréal, nudeći široki raspon proizvoda u kategorijama njege kože, njege kose, boja za kosu, dekorativne kozmetike i parfema posredstvom svih prodajnih kanala širom regiona.

Tekst i foto: PR

[1] L’Oréal Paris, Garnier, Maybelline New York, Essie, NYX Professional Makeup, Mixa, L’Oréal Professionel, Kérastase, Matrix, Biolage, Redken, Decléor, Carita, Vichy, La Roche-Posay, CeraVe, Lancôme, Yves Saint Laurent, Giorgio Armani, Kiehl’s, Biotherm, Urban Decay.

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *