Napravite sami: Ljetna salata od crnog graha i špinata
Znamo da vam se po ovoj vrućini ne kuha, pa vam donosimo recept za koji vam je potreban crni grah i špinat. Naravno, to nije sve... Ali spremite se...
Sastojci:
300 g brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
½ veze peršunovog lista
2 struka mladog luka
100 ml ulja
180 g kisele pavlake
4 jaja
Priprema:
1. U dubljoj posudi pomiješati brašno, so, prašak za pecivo, sitno sjeckan list peršuna i mladi luk pa sve dobro promiješati.
2. Pjenasto umućenim jajima dodati kiselu pavlaku pa dobro umutiti. Zatim dodati ulje i sve još jednom dobro promiješati.
3. Pripremljeno tijesto preručiti u kalup obložen papirom za pečenje i peći u ugrijanoj rerni, oko 40 minuta na 180ºC.
4. Pečeni hljeb ostaviti u ugrijanoj rerni da se potpuno ohladi.
IZVOR: POŠALJI RECEPT