Aromatični hljeb koji ćete obožavati

by | 22 Maja, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

300 g brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
½ veze peršunovog lista
2 struka mladog luka
100 ml ulja
180 g kisele pavlake
4 jaja

Priprema:

1. U dubljoj posudi pomiješati brašno, so, prašak za pecivo, sitno sjeckan list peršuna i mladi luk pa sve dobro promiješati.
2. Pjenasto umućenim jajima dodati kiselu pavlaku pa dobro umutiti. Zatim dodati ulje i sve još jednom dobro promiješati.
3. Pripremljeno tijesto preručiti u kalup obložen papirom za pečenje i peći u ugrijanoj rerni, oko 40 minuta na 180ºC.
4. Pečeni hljeb ostaviti u ugrijanoj rerni da se potpuno ohladi.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.