Banana hljeb – ukusno, sočno i moćno

by | 11 Juna, 2017

Dođu dani kada nam sve poznato dosadi, pa tako i klasičan doručak poput sendviča, ovsene kaše, jaja… Isti je slučaj i kada želimo da se zasladimo. Jednog takvog dana isprobajte i famozni banana hljeb. Nećete se pokajati.

Foto: Pixabay

Banana, ta čudnovata voćka može zamijeniti čitav obrok kada su kalorije u pitanju, ali je i jako bogata važnim vitaminima kao što su kalijum, kalcijum, mangan, magnezijum, željezo, niacin, riboflavin i B6. Ona povećava nivo energije, pomaže u borbi protiv depresije i lošeg sna. Sve su ovo razlozi da je još češće jedemo, pa što ne i u sastavu ukusnog hljeba.

Ovaj hljeb možete poslužiti uz čaj, kafu, bademovo mlijeko. Ukoliko želite da bude malo sočniji premažite ga puterom, a ako vam se zaista jede nešto slatko tu su džemovi, marmelade i med. Vrlo se lako pravi, a još lakše jede.

Foto: Pixabay

Sastojci:

Jedna šolja = 250ml

½ šolje kokosovog ulja (ukoliko ne preferirate može i puter)

1 šolja šećera (zdravija alternativa je kokosov šećer)

2 jajeta

4 zrelije banane

1,5 šolja brašna

1 kašičica sode bikarbone

½ kašičice soli

½ kašičice vanilin šećera

Postupak:

Umutite kokosovo ulje i šećer, pa im dodajte jaja i izgnječene banane. Dobro umutite. Pomiješajte brašno, vanilin šećer, sodu bikarbonu i so, pa dodajte smjesi. Sve dobro umutite i stavite u podmazan pleh za hljeb. Pecite na 180 stepeni oko sat vremena. Čuvajte u frižideru.

Prijatno!

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.