Brza pita s bundevom

by | 1 Oktobra, 2019

Sastojci: 

350 g svježeg kravljeg sira
350 g posoljene i dobro ocijeđene bundeve
4 jaja
4 dl kiselog vrhnja
sol
biber
pola kilograma kora za pite
100 g rastopljenog maslaca

Priprema:

Naribajte bundevu, posolite je i ostavite pola sata – sat da odstoji.

Zagrijte rernu na 180 C.

Ocijedite buču i izmiješajte je u zdjeli s razmućenim jajima, ocijeđenim kravljim sirom i vrhnjem te dodajte soli i bibera po ukusu.

Otopljenim puterom premažite (najbolje koristeći kist) koru po koru i po njoj rasporedite filu.  Motajte kore i slažite ih u nauljen pleh. Nekoliko listića putera rasporedite po vrhu.

Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici oko 30 minuta.

Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.