Bajadera s višnjama

by | 13 Februara, 2015

Donosimo vam recept za odličan desertbajadera s višnjama

Sastojci:

  • 300 g šećera
  • 2 dl mlijeka
  • 250 g margarina
  • 500 g mljevenog keksa
  • 2 kašike ruma
  • 50 g čokolade
  • 500 g očišćenih višanja
  • 2 šlaga

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlako mlijeko, šećer, mljeveni keks, margarin i rum, te dobro izmiješati.
2. Dobijenu smjesu podijeliti na dva dijela. U prvi dio dodati otopljenu čokoladu, a u drugi dio ocijeđene višnje i dobro izmiješati.
3. Na tacnu za kolač staviti prvo smjesu od čokolade i formirati željeni oblik. Zatim nanijeti fil od višanja i ravnomjerno rasporediti.
4. Šlag pipremiti prema uputstvu sa kesice te premazati kolač.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.