Bez šećera i jaja: Sladoled od “karamele”

by | 29 Juna, 2020

Bez grižne savjesti i prepun B vitamina, ovaj će vas sladoled osvježiti, a i napuniti energijom. U slast!

Sastojci:

4 smrznute banane (ogulite i nasjeckajte ih na komade, zamrznite preko noći)
2 suhe urme
1 kašika maca praha (nije obavezno)
1 kašičica ekstrakta vanilije
1 kašičica bademovog maslaca
60 ml bademovog mlijeka
2 kašike kakaa
2 kašike javorovog sirupa

Priprema:

Napravite kakao umak – dobro izmiješajte kakao prah i javorov sirup i ostavite sa strane. Sve ostale sastojke izmiksajte u blenderu (oko 20 sekundi). Zatim ga zaustavite i sakupite sastojke koji se nalaze uz rub te ga ponovno uključite.

Ponavljajte postupak dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu. Ako želite, dobijenu smjesu stavite sada na kratko u zamrzivač kako bi ona bila nešto kruća.

Jednom gotovu, smjesu sladoleda prelijte umakom od kakaa i dodajte malo bademovog maslaca za ukras. Po želji dodatno ukrasite kokosovim pahuljicama, bobičastim voćem ili nekom drugom namirnicom.

Izvor: miss7zdrava.24sata.hr Foto: Pexels

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.