Bombone od smokvi by 24Kitchen

by | 8 Januara, 2013

Sastojci za 30 bombona:

  • 15 komada velikih bijelih suhih smokvi
  • 30 pečenih oljuštenih lješnika
  • 100 g slatke pavlake
  • 250 g crne čokolade
  • 1 kašikica narendane kore pomorandže
  • 1 kašika konjaka
  • sirovi pistaći za ukrašavanje
  • crveni šećer za ukrašavanje
  • 1 kašika suhih brusnica

Način pripreme:

1. Zagrijte pavlaku dok ne provri, sklonite s vatre i sipajte čokoladu, koru od pomorandže i konjak. Miješajte dok se ne istopi u gladak krem. Ostavite krem da se ohladi.
2. Prepolovite smokve i u sredinu svake stavite jedan lješnik. Malom kašikom ih napunite kremom i ukrasite s malo mljevenih pistaća da pozelene.
3. Usitnite brusnice i pomiješajte s obojenim šećerom. Oblikujte male kuglice. Ukrasite bombone i poslužite ohlađene.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.