Brza čokoladna torta od samo dva sastojka

by | 12 Novembra, 2015

Sezona praznika je pred nama, a ukoliko nemate mnogo slobodnog vremena za razne praznične kulinarske đakonije, oduševiće vas ovaj jednostavan recept za vašu omiljenu poslasticu. Vjerovali ili ne, ali čokoladnu tortu možete napraviti od samo dva sastojka. U nastavku pogledajte kako…

ThinkstockPhotos-140744305

Sastojci:
– 3 jaja
– 165 grama čokolade sa stevijom – mliječna ili tamna

Priprema:
– Razdvojiti bjelanjke i žumanjke, a zatim bjelanjke ostaviti u frižider.
– Otopiti čokoladu na pari i ostaviti da se ohladi.
– Izvaditi bjelanjke iz frižidera i mikserom umutiti u čvrst “snijeg”.
– Rashlađenu otopljenu čokoladu dodati u žumanjke. U smjesu dodati i jednu trećinu ulupanih bjelanjaka i promiješati. Polako dio po dio dodavati i ostatak ulupanih bjelanjaka
– Kalup za tortu obložiti masnim papirom, uliti dobijenu smjesu i peći u prethodno zagrijanoj rerni na 170 stepeni oko 30 do 40 minuta.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.